(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Egyre növekszik a mobiltelefonról történő közvetlen nyomtatás iránti igény. Tudja, hogy kell csinálni?

A modern mobiltelefonok attraktív dizájnt, elegendő kapacitású belső memóriát, ésszerű teljesítményt és rengeteg hasznos funkciót kínálnak. Nem csoda tehát, hogy az okostelefonok teljes értékű berendezéseket képviselnek, amelyek képesek a táblagépekkel és laptopokkal versenyre kelni. Az okostelefonokat használjuk online vásárlásokhoz, fizetünk velük készpénz nélkül, navigáláshoz és oktatáshoz is felhasználhatók, és ez még messziről nem minden. Nagyszerű szolgálatot nyújtanak munkadokumentumok vagy egyéb irományok illetve fényképek nyomtatásánál.

Változnak az idők. És velük a berendezések is

A jelenlegi idő, amelyet éppen élünk, mintha a mesebeli hétmérföldes csizmát viselné. Az új technológiák, készülékek illetve technikák fejlődése páratlan és egyre nagyobb lendületet vesz. Gondoljon vissza a múltszázadvégi mobiltelefonokra esetlen konstrukcióval, alfanumerikus billentyűzettel, egyszerű monokróm kijelzővel és hasonlítsa össze a mai modellekkel. Ehhez nincs is mit hozzáfűzni. Nem fogjuk szembesíteni a teljesítményt és funkciókat sem, mivel két teljesen különböző világot hasonlítanánk össze. Pontosabban mondva, két, egymástól teljesen eltérő eszközt.

Ami a mobiltelefonok paramétereit és funkcióit illeti, egyáltalán nem kell a távoli múltba utaznunk. Ha ugyanis nemrégiben szerettünk volna valamit közvetlenül mobiltelefonunkról nyomtatni, akkor hasonlóan kellett eljárnunk, mint a nyomtató esetében, vagyis a mobiltelefont USB-kábellel csatlakoztatni a nyomtatóhoz. Szerencsére a mobileszközökről való nyomtatás ma már sokkal könnyebb, mivel mindkét operációs rendszer, az Android és az iOS is egyaránt támogatja a nyomtatást anélkül, hogy bármilyen alkalmazást kellene telepíteni. Mobiltelefonról történő vezeték nélküli nyomtatáshoz általában elegendő, ha a nyomtató megfelel két követelménynek. Rendelkezik Wi-Fi-vel és csatlakoztatható a hálózathoz.

Ha a nyomtató rendelkezik Wi-Fi funkcióval, akkor nyert ügye van

Az új nyomtatóknál az első követelmény teljesítése nem jelenthet komoly problémát, mivel sok berendezés kínálja ezt a funkciót. A második követelmény teljesítését követően, azaz a hálózathoz való csatlakozás után elegendő az Ön okostelefonját is csatlakoztatni ugyanahhoz a hálózathoz és az AirPrint (az Apple mobiltelefonoknál) vagy a Chrome böngésző (az Androidos mobileszközöknél) segítségével elküldeni a parancsot az első nyomtatási feladat elvégzéséhez. Ne feledje, hogy a nyomtatás előtt végezhet kisebb módosításokat a fényképen vagy a dokumentumban.

Tipp: 4 ok, hogy otthon Wi-Fi nyomtatót használjon

Részletesebb „info“, hogyan nyomtassunk mobilról Android operációs rendszerrel

Android berendezéséről nyomtathat a Chrome böngészőből. Amit tennie kell, az egészen egyszerű. Csak adja hozzá a nyomtatót, amely képes adatokat fogadni Wi-Fi-n vagy mobilhálózaton keresztül. Majd folytassa az alábbi lépésekkel:

1. Android eszközén nyissa meg a Chrome alkalmazást.
2. Ezután nyissa meg a nyomtatni kívánt oldalt, képet vagy fájlt.
3. Jobbra fent kattintson a Több, majd a Megosztás lehetőségek ikonra.
4. Válassza a Nyomtatás lehetőséget.
5. A fenti részben válassza ki a használni kívánt nyomtatót.
6. A nyomtatási beállítások módosításához kattintson a lefelé nyílra.
7. Ezután kattintson a Nyomtatás ikonra, amivel elindítja a kívánt képek vagy fájlok nyomtatását.

Hogy nyomtassunk az Apple mobilokról és az iOS operációs rendszerrel

Az Apple márkájú készülékek ugyanúgy, mint az iOS mobiltelefonok már a gyártáskor fel vannak szerelve az AirPrint vezeték nélküli nyomtatási funkcióval, ami csak egy dolgot jelent. Nyomtatáskor nem lesz szüksége további alkalmazásra.

Ez azonban csak az érem egyik oldala. A nyomtatónak, hogy kommunikáljon a mobil berendezéssel, támogatnia kell az említett AirPrint funkciót. Ha ebben nem biztos nyomtatója esetében, akkor próbáljon erről információhoz jutni a mellékelt specifikációból vagy a nyomtató kézikönyvéből. Esetleg ellátogathat a gyártó weboldalára. Másként a nyomtatás menete egyszerű. Csatlakoztatja mobiltelefonját és nyomtatóját ugyanahhoz a Wi-Fi hálózathoz, majd ezt követően kiválaszt egy konkrét fényképet vagy dokumentumot, nyomtatót, megadja a példányszámot és utasítást ad a nyomtatásra.

Tipp: Hogy tároljuk a tonereket és tintapatronokat, hogy a lehető legtovább kitartsanak?