(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

4 ok, hogy otthon Wi-Fi nyomtatót használjon

Ha éppen arra a kérdésre keresi a választ, hogy milyen nyomtatót is vásároljon dolgozószobájába vagy irodájába, akkor van egy tippünk az Ön számára. Gondolkodjon el a Wi-Fi csatlakozású nyomtatón. Miért éppen Wi-Fi nyomtatót kellene választania? A válasz egyszerű. Mindjárt több jó ok is létezik, amiért érdemes ilyen nyomtatóba fektetni. Olvassa a cikket tovább és a következő sorokban megmutatjuk azt a 4 okot, amiért a Wi-Fi nyomtató a helyes választás.

Néhány szó bevezetőként

Vezeték nélküli hálózatok és a berendezések vezeték nélküli kölcsönös kommunikációja nem újdonság. Jelenleg ez egy hosszútávú trend, amely a gyakorlatban nemcsak az irodákban érvényesül, de egyre gyakoribban használják hétköznapi háztartások is. Rég elmúltak már azok az idők, amikor a laptopok vagy hagyományos asztali számítógépek voltak lényegében az egyedüli eszközök, melyek kapcsolódni tudtak vezeték nélküli internethez vagy ilyen módon illeszkedni más berendezésekkel.

A már említett laptopok mellett ma már vezeték nélküli technológiával rendelkeznek mobiltelefonok, játékkonzolok, zene és video streaming készülékek, vagy különböző audio-video technika. Na és a feltüntetett berendezéseken kívül vezeték nélküli technológiát alkalmaznak természetesen a már említett nyomtatók és többfunkciós berendezések is. Így a Wi-Fi modul része számos nyomtatómodellnek, melyek gyors kapcsolatteremtés illetve más különböző berendezésekkel való párosítás lehetőségét hozzák, vagyis végeredményben konkurencia nélküli kényelmes nyomtatást.

E technológiának lényegében hátrányai nincsenek. Talán egyetlen gyenge pontja a Wi-Fi internet-kapcsolatnak a nyomtatás biztonságossága, amely a WPA 2 adattitkosítási protokollal aránylag jól biztosított. A standard WPA 2 adattitkosítási protokoll a minimumra csökkenti a biztonságos nyomtatás feltörésének veszélyét. De térjünk vissza a Wi-Fi nyomtatókhoz, és nézzük meg azokat a konkrét okokat, melyeket figyelembe vehet új nyomtató vásárlásakor.

Megszabadul a vezetékektől és nyomtathat bárhonnét otthonából

Ha zavarja a mindenhol jelenlevő sok kábel, amelyekbe gyakran botladozik és nemcsak a kábel sérülése áll fenn, hanem a laptop is leeshetik az asztalról, vagy akár személyek is megsérülhetnek, akkor bizonyára örömmel fogadja számítógépe vezeték nélküli illesztését a nyomtatóval.

Azonban a Wi-Fi nyomtató akkor is nagyszerű választás, ha szöveges dokumentumokat vagy fényképeket szeretne kinyomtatni otthona bármely helységéből. És nem is kell a Wi-Fi nyomtató közelében lenni. Otthona minden helységéből kényelmesen utasíthatja a készüléket a nyomtatási feladatok elvégzéséhez. Egészen egyszerű. Elegendő kiválasztani a konkrét nyomtatási feladatot és a választást megerősíteni.

Nemcsak a laptopból küldheti a nyomtatási feladatokat

Ha valamilyen mobileszközről szeretne nyomtatni, akkor a Wi-Fi modul nélküli hagyományos nyomtató esetében a dokumentumot először el kell küldeni a laptopba vagy az asztali számítógépbe és csak ezt követően utasítani a nyomtatáshoz. A Wi-Fi nyomtatóval ezt a folyamatot megkerülheti, mivel a nyomtatási feladatot ebbe a nyomtatóba elküldheti közvetlenül táblagépéről vagy okostelefonjáról. Továbbá, ha letölti a megfelelő alkalmazást okostelefonjára, akkor a nyomtatási utasítás úgymond egy érintésből áll. Így rekordidő alatt kézhez kapja a kívánt nyomtatott dokumentumot.

Az egyszerű telepítés a Wi-Fi nyomtató további előnye

A Wi-Fi nyomtatók gyártói maximálisan ügyfeleik kedvébe járnak és a berendezések telepítését a lehetőségek keretén belül a lehető legjobban leegyszerűsítik. Ezért a Wi-Fi nyomtató nem a számítógéphez csatlakozik, hanem közvetlenül a helyi Wi-Fi hálózathoz, ahol a csatlakozást követően hálózati elemként szolgál a többi csatlakoztatott eszköz számára, amelyekből lehetőség van nyomtatási megbízások feladására. Ha jelszóval védett helyi hálózattal rendelkezik, akkor a Wi-Fi nyomtató telepítéséhez szükség lesz a jelszóra és a hálózati adatokra. Természetesen szükség esetén a Wi-Fi nyomtatót USB-kábellel is csatlakoztathatja laptopjához.

Többfunkciós nyomtatók és Wi-Fi

Nos, végül eljutottunk az utolsó okhoz, melyet szintén fontolóra kellene venni a nyomtató kiválasztásakor. És ez pedig az a tény, hogy a nyomtatógyártók a Wi-Fi modult gyakran a drágább többfunkciós berendezésekbe helyezik. Ezeknek a berendezéseknek köszönhetően másolhat, szkennelhet dokumentumokat, vagy elektronikus postán keresztül el is küldheti azokat.

Wi-Fi nyomtatóval kényelmesen (vezetékek használata nélkül) nyomtathat szöveges vagy grafikus dokumentumokat. Természetesen csak akkor, ha nyomtatója rendelkezik elegendő tintával vagy minőségi tonerrel.