(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Tudja, hogy mi a különbség a Brother P-Touch címkézőgépekhez való szalagok között?

A Brother P-Touch címkézők ideálisak címkézésre és rendszerezésre a legkülönbözőbb ipari, irodai és otthoni környezetben. De tudja-e, hogy mit jelentenek a Brother szalag termékcsaládok nevében szereplő betűk? Ebben a cikkben szívesen elmagyarázzuk, és tanácsot adunk, hogy melyik szalagot válassza az adott alkalmazáshoz.

 

Brother P-Touch címkézőgépek

Brother P-Touch címkézőszalagok alkalmasak a kábelek, vezetékek, elektromos dobozok rutinszerű címkézésére, de különböző tárgyak rendszerezésére is az irodákban vagy otthonokban, például irattartó mappák, bútorok, tárolók vagy akár ezermesterek szerszámai. Választhat asztali vagy hordozható, billentyűzettel vagy anélkül, kijelzővel vagy anélkül, de mindenképpen van miből válogatni. A "A megfelelő címkézőgép kiválasztása - alapvető ajánlások és tanácsok" című cikkünkben már foglalkoztunk azzal, hogyan válasszuk ki a megfelelő címkézőgépet.

Szóval milyen típusú szalagok vannak?

Ahhoz, hogy a címkézőgépeket teljes mértékben ki tudjuk használni, nyilvánvalóan szalagokat kell vásárolnunk hozzájuk. Ezek mindegyike kazetták formájában kerül forgalomba, amelyeket a címkézőgépekbe helyezünk be. A Brother P-Touch címkézőgépekhez való szalagok különböző anyagokból, méretekben és színekben kaphatók, de van bennük valami közös, mégpedig az, hogy kifejezetten úgy tervezték és gondosan tesztelték őket, hogy a legkeményebb körülményeknek is ellenálljanak. A vízzel, kopással, vegyi anyagokkal, szélsőséges hőmérséklettel, nedvességgel és UV/napfénnyel szembeni kiváló ellenállásnak köszönhetően ezek a szalagok soha nem hagyják cserben Önt. Természetesen a hivatalos gyártóktól származó eredeti szalagokat talál, de vannak kompatibilis szalagok is. Ezek csak árban különböznek, de minőségük ugyanolyan egyedülálló. Mutassuk be tehát a termékcsaládokat és azok jelöléseit...

 

 •  TZe/TZ sorozat (standard)
  • A szabványos TZe és TZ szalagok a legelterjedtebbek, és sima felületeken történő jelölésre szolgáló öntapadós címkék nyomtatására szolgálnak. A papírcímkékkel ellentétben ezek nagyon tartósak, és több évig is elállnak sima felületeken.
  • Alkalmasak például polcok, bútorok, számítógépek és egyéb elektromos készülékek jelölésére. Az olyan felületeken, mint fém, üveg, műanyag vagy karton tökéletesen tapadnak.
 • TZe-S/TZ-S sorozat (erős ragasztó)
  • TZe-S vagy TZ-S szalagok erős ragasztójuknak köszönhetően alkalmasak texturált felületek jelölésére. A szabványos TZe/TZ címkékhez hasonlóan lamináltak, így rendkívül ellenállóak a környezeti hatásokkal szemben.
 • TZe/TZ-FX sorozat (rugalmas)
  • Kábelek, csövek vagy más lekerekített tárgyak jelölése a legfontosabb? Akkor ez a címketípus Önnek való. Nagyon rugalmasak és lamináltak, így alkalmasak villanyszerelők és más szakmunkások számára. Könnyen tapadnak a kerek vagy egyébként egyenetlen felületeken.
 • HSe sorozat (zsugorfólia)
  • HSe jelöléssel ellátott, kizárólag zsugorfóliázott címkék kábelek jelölésére alkalmasak. A nyomtatás után ezeket a csíkokat a kábelre helyezik, és miután hőlégfúvóval felmelegítik, úgymond összezsugorodik és a kábelre tapad.
 • TZe/TZ-SE sorozat (tömítés)
  • TZe/TZ-SE termékcsalád ezen szalagjai úgynevezett biztonsági tömítőszalagok, amelyek lehúzása után a szalag visszafordíthatatlanul megsérül, ezután nem lehet visszaragasztani, és látható marad a ragasztás helye.
 • TZe/TZ-FA sorozat (vasalható)
  • Ezekkel a szalagokkal például a pólóját névtáblával díszítheti. Egyszerűen vasalja fel a szalagot egy vasaló segítségével bármilyen ruhára vagy textilre.
 • HGe/HGeS sorozat (nagy sebességű)
  • Ez a szalagtípus nagyon hasonlít a hagyományos ragasztóval ellátott TZe/TZ szalagokhoz, és ugyanúgy alkalmas sima felületekre. Az egyetlen különbség a címkén lévő szimbólumok nyomtatási sebessége, ezért a Brother ezt a típust "nagy sebességűnek" nevezi.
 • TZe-R sorozat (textilszalagok)
  • A nem laminált, bársonyos felületű textilszalagokat TZe-R néven jelölik. Ezeket a szalagokat bármilyen ajándék vagy akár kézműves termék díszítésére használhatja.
 • FLe sorozat (zászlók)
  A Brother FLe zászló alakú szalagjai alkalmasak kábelek és vezetékek jelölésére. A kazetta előre levágott, nem laminált címkéket tartalmaz, amelyek gyorsan és egyszerűen felszerelhetők.

 

Mi alapján válasszon még szalagokat a címkézőgépéhez?

A legfontosabb paraméter, hogy a címkézője milyen széles szalagot tud nyomtatni. A szalagok 6, 9, 12, 16, 18, 24 és 36 milliméteres szélességben kaphatók. A választáskor tehát elsősorban erre a szempontra összpontosítson.

A nyomtatott címkék hossza egyedileg állítható. A standard szalagok teljes hossza 8 méter, a HSe sorozat esetében a szalag 1,5 méter, az STe szalagok esetében pedig 3 méter.

A második paraméter természetesen a szalag színe. Minden szalagot úgy terveztek, hogy egy adott színű címkéket nyomtasson egy adott hordozóra.

A leggyakrabban használt TZe-231/TZ-231 szalaggal fehér alapra fekete szövegű címkét nyomtat, és fordítva, a TZe-325/TZ-325 szalaggal fekete alapra fehér szövegű címkét nyomtat. De számos színkombináció létezik, nem csak fekete és fehér. Ezek között például vannak "signal" jelzéssel ellátott fluoreszkáló színű szalagok is, amelyek alkalmasak figyelmeztető matricák nyomtatására. Ezeket arról ismerheti fel, hogy a klasszikus TZe/TZ jelölést egy B, C vagy D betű követi. Például az ún. TZe-C41/TZ-C41.

A fémes színű szalagok szintén külön csoportot alkotnak. Ezeket a TZe/TZ-M jelölésről lehet felismerni (pl. . TZe-M911/TZ-M911).

 

 

Reméljük, hogy cikkünk után egy kicsit jobban megismeri a Brother P-Touch címkézőszalagok jelölését. Ha ezzel vagy bármi mással kapcsolatban tanácsra van szüksége, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal. Szívesen válaszolunk minden kérdésére.