(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Tintapatronok az EPSON nyomtatóba

A Japán székhelyű Epson társaságot bizonyára nem szükséges különös módon bemutatni. Az Epson ugyanis évtizedek óta a nyomtatók, szkennerek és multimédiás kivetítők kiemelkedő, úgy is mondhatjuk, elismert gyártói közé tartozik. Minden Epson nyomtató tökéletes munkát végez arra való tekintet nélkül, hogy háztartásokban vagy vállalatok nagyobb munkacsoportjaiban dolgozik-e. Minőségi tintapatronok nélkül azonban ez bizonyára nem lenne lehetséges.

Prémium tintapatronok alkalmazása meghatározó feltétel a pontos, éles és részletes nyomtatáshoz. A tintapatronok kiválasztásakor fontos figyelembe venni egyrészt a nyomtató típusát és szintén az Ön tintasugaras nyomtatójának nyomtatási technológiáját.  

Általánosságban leggyakrabban hő- vagy piezoelektromos nyomtatási technológiával találkozhat. További lehetőség a viaszos nyomtatás, ami egy kicsit kevésbé használt technológia. Ezért, mielőtt megnézzük a konkrét tölteteket EPSON nyomtatóba, röviden szólunk valamit az említett nyomtatási technológiákról.

Termál nyomtatási technológia

Ennél a nyomtatásnál nyomtatófej viszi fel a tintát a papírra, amely ellenállásokkal ellátott fúvókák által magas hőmérsékletre hevíti a tintát. Ezt a megnövekedett nyomás következtében a fúvókák kilövik a papírra. A papíron egyidejűleg keverednek a színek és azok árnyalatai. Ez vagy az egyes mikroszkopikus tintacseppek átfedésével vagy azok egymás mellé helyezésével történik. Az eredményül kapott nyomtatási minőség többek között a tintacseppek elhelyezésének sűrűségétől is függ.  

Piezoelektromos nyomtatási technológia

A piezoelektromos technológia a tinta felvitelénél ugyancsak a létrejött nyomást használja ki a cseppecskék kilövéséhez. Ellentétben a termikus nyomtatással azonban a technológia által létrehozott nyomást az elektromos áramnak a nyomtatófej piezoelektromos részecskéjére gyakorolt hatása váltja ki.  

Ez feszültség következtében „hajlik“ és a létrejött nyomás kilövi a tintát a papírra. A lehető legmagasabb nyomtatási minőségről a nyomtató intelligens vezérlőrendszere gondoskodik, amely optimalizálja a kilőtt részecskék alakját. Bizonyára nem szükséges hangsúlyozni a minőségi EPSON tintapatron használatának jelentőségét.

Viaszos nyomtatás

Elvileg a piezoelektromos és lézernyomtatás kombinációjáról van szó. A tinta ebben az esetben viaszos állagú, amely melegítéssel felolvad és a kívánt színre keveredik. A megfelelő árnyalat összekeverését követően a tintát úgy, mint a piezoelektromos nyomtatásnál, a nyomtatófej kilövi. Megbízható tintapatronok ennél a technológiánál is elengedhetetlenek, ha minőségi nyomtatást szeretne elérni.  

Tintapatronok EPSON nyomtatóba + példák

Az EPSON tonerek és patronok a legmagasabb minőségi előírásoknak megfelelően készülnek. Így teljes mértékben és kompromisszumok nélkül figyelembe tudják venni a nyomtatási minőség legigényesebb követelményeit is. Szöveges vagy grafikus dokumentumokat, illetve fényképeket a jogosan elvárt minőségben fogják nyomtatni.

Tehát nem történhet meg, hogy nyomtatója kellemetlenül meglepi egy selejt nyomattal. Az EPSON nyomtatópatronok egyszerűen lehetővé teszik a zavartalan otthoni vagy vállalati munkát. Anélkül, hogy időt vesztegetne új dokumentum nyomtatásával. De legjobban teszi, ha szavainkról saját maga győződik meg. Az alábbi sorokban megnézzük a konkrét EPSON patronokat.

1. Epson T79114010 fekete (black) eredeti cartridg

Eredeti fogyóeszközzel, mint már említettük nem érheti meglepetés. Az Epson T79114010 tintapatronnal csúcsminőséget és a nyomtatott példányok hosszabb élettartamát érheti el. A patron az Epson Workforce Pro modellsorozatú nyomtatókhoz felel meg és 5%-os lefedettség mellett 900 oldal nyomtatását teszi lehetővé.

2. Epson T0715 multipack utángyártott cartridg

Az utángyártott EPSON patronok árban elfogadhatóbb változatai a minőségi nyomtatásnak. Ha tehát elfogy az eredeti induló tintapatron, akkor az Epson T0715 multipack teljes csomaggal spórolhat. Emellett a nyomtatás minősége természetesen megmarad. A készlet ciánkék, bíborvörös, sárga valamint fekete töltetet tartalmaz és az Epson Stylus modellű nyomtatókhoz készült.

3. Epson T061540 T0615 multipack eredeti cartridg

Az eredeti Epson T061540 T0615 tintapatronok közvetlenül a piezoelektromos nyomtatási technológiához vannak optimalizálva. Így páratlan minőségű fotókat, szöveges vagy grafikus nyomatokat képesek nyújtani. A készlet tartalma 8 ml ciánkék, bíborvörös, sárga illetve fekete töltet. Használhatja az Epson Stylus nyomtatókban.