(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Ne becsülje alá a címkenyomtatókat. A marketing hatásos eszközei lehetnek

Információk, marketing és kommunikáció a kliensekkel vagy ügyfelekkel, ez ma a világ mozgatóereje. Manapság a marketing technikáit gyakorta használják közismert személyiségek, politikusok és természetesen vállalkozói alanyok is. Ők azok, akik ha a dinamikusan fejlődő világ részesei szeretnének lenni, akkor folyamatosan új utakat és lehetőségeket kell keresniük a jelenlegi vagy a potenciális ügyfelek elérésére vagy tájékoztatására.

A címkék tökéletes információforrás és különösen a vállalkozók kezében erős ütőkártya lehetnek

A címkenyomtatókat ma már szinte minden iparágban széleskörűen használják. A modern technológiáknak köszönhetően kezelésük nagyon egyszerű, és a nyomtatási folyamatot a tárolt sablonokhoz való hozzáférés felgyorsítja. A létrehozott címkék hatékonyabbá teszik az ellátást, növelik a munkatermelékenység szintjét és úgyszintén tájékoztatnak, figyelmeztetnek, védenek vagy megelőzik a munkahelyi baleseteket.

A címkéknek nem róhatunk fel semmit tartósságuk szempontjából sem. Képesek ellenállni az időjárás viszontagságainak, magas hőmérsékleteknek, agresszív vegyszereknek, nagynyomású vízsugárnak és többszörös mosási ciklusoknak is. A címkék szükség esetén helytállnak zsíros, durva vagy lakkozott felületen is és problémát nem jelent az élelmiszeripar által előírt egészségre ártalmatlan követelmény sem. Végül a címkék mellett szól az elkészítésükhöz szükséges fogyóeszközök kedvező ára is.

Noha első látásra lehet nem tűnik úgy, a címkenyomtatók, illetve a cég hirdetési logójával és sok releváns árucikk vagy termékinformációval ellátott címkék valóban a marketing kiváló eszközei lehetnek, ugyanakkor pedig jelentős információforrás vagy kommunikációs csatorna is a vállalkozói alany és a végfelhasználók vagy fogyasztók között. De nehogy csak a szavak mellett maradjunk, nézzük meg a címkék néhány konkrét felhasználását.

A címkék előnyeit a háztáji eladásnál lehetne mérlegelni

A címke professzionális megjelenése és minősége nagyon fontos az exkluzív termékek értékesítői számára. Saját termelésű régi borok vagy alkohol (természetesen legális szeszfőzdéből származó) csak egy kis bemutató abból, hogy a minőségi címkék mire használhatók.

A címkék ugyancsak kiváló tipp az elsődleges termelők számára, akik termékeiket vagy a tenyésztésből származó többletet kis mennyiségben közvetlenül a végső fogyasztónak adják el. Más szavakkal az úgyn. háztáji eladással értékesített termékeken a címkék információt nyújthatnak nemcsak a termék előnyeiről és összetételéről vagy tartósságáról, hanem magáról a termelőről is. Beleértve a kapcsolattartási és egyéb marketing adatokat.

A címkenyomtatók előnyeivel az e-shopok naponta találkoznak

A címkenyomtatók már szinte minden e-shopot működtető cég „kötelező felszerelései“ közé tartoznak. Ennek az oka prózai. Az e-shopok több tíz vagy száz, illetve a valóban nagy társaságok több tízezer terméket tartanak számon. Így a webáruház méretétől és a kínált termékek számától nagyban függ a naponta beérkező és feldolgozandó megrendelések száma is. Ami azonban minden cégnél egyforma, az a megrendelések mielőbbi feldolgozására irányuló igyekezet. A szállítási cím hosszadalmas írogatására itt egyáltalán nincs idő, tehát a címkenyomtatók is bekapcsolódnak az egész folyamatba, ezek ugyanis több tucatnyi szállítási címke kinyomtatásával felgyorsítják a megrendelt áru kézbesítési folyamatát.

Tipp: Kiválasztjuk a megfelelő címkenyomtatót

A címkék pompásan illenek a gasztronómiai üzemekbe

Alapvetően az étkezés biztosításáról a munkáltató dönt. Mivel nem mindig áll rendelkezésre üzemi étkezde, sok munkavállaló veszi igénybe azokat a vendéglátóipari szolgáltatásokat, amelyek a megrendelt ételt becsomagolva dobozokban vagy menüboxokban kézbesítik.

Nos, éppen itt nyílik egy nagy marketinges térség a vendéglátóipari üzemek számára, ugyanis nemcsak az étel összetételére, az allergénekre vagy a melegítés hosszára utaló címkéket helyezhetnek a dobozra, hanem a cég logóját az elérhetőséget és marketing szlogeneket is.

A Címkenyomtatók otthon sem vesznek el

A címkék használatának fent említett példái elsősorban a vállalkozói szegmenshez kapcsolódtak. Természetesen a címkenyomtatókat otthoni környezetben is tudjuk használni. Itt már szabadok a fantázia határai, mert megjelölhetjük velük a gyógyszeres dobozokat, élelmiszeres, fűszeres dobozokat, a férfiak pedig előszeretettel használják különböző csavarokkal teli dobozok címkézésére. Jó szolgálatot tesznek a gázos illetve villamos-energia számlák mappáinak jelölésekor, valamint szezonális kiegészítőkkel teli dobozok címkézésénél is.

Tipp: Termékcímke nyomtatás cégen belül vagy kívül?