(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Kiválasztjuk a megfelelő címkenyomtatót

A címkenyomtatók olyan különleges berendezéseket képviselnek, melyeket otthoni körülmények között ugyan nem használunk, de az irodákban, cégeknél és az ipar ágazataiban nélkülözhetetlenek. Feltételezve természetesen, hogy olyan címkenyomtatót választ, amely paramétereinek köszönhetően 100%-ban képes teljesíteni munkafeladatait.

 

A szélsőségek soha nem jók

Cégeknél, hasonlóan akárcsak az irodákban, gyakran találkozunk két szélsőséggel a címkenyomtatók kiválasztásakor. Első esetben túlzott erőfeszítésről van szó, hogy minden áron pénzt takarítsunk meg. Viszont egy jól befutott cég számára, amely áruval kereskedik és több ezer tétel található kínálatában, vagy naponta több tíz illetve száz rendelést bonyolít le, amelyeket a lehető leggyorsabban kézbesíteni kell a türelmetlen ügyfélnek, egy lassú címke, vonalkód vagy papírcímke nyomtató szinte használhatatlan. Ilyen esetekben a pénzmegtakarítás nem érte el a kívánt hatást és végeredményben veszteséget jelent a vállalat számára.

Ugyanakkor nem tűnik jobb befektetésnek a szükségtelenül nagy teljesítményű címkenyomtató sem, amely egy kis vállalkozásban vagy 3 – 4 alkalmazottal rendelkező csapat irodai környezetében aligha talál magának érvényesülést. Tehát a megfelelő papírcímke nyomtató vásárlásakor legjobb lesz az arany középút, de azért érdemes figyelembe venni a következő közmondást is: „nem vagyok olyan gazdag, hogy olcsó árut vásároljak“.

A széles kínálatban mindenki megtalálja a sajátját

A megfelelő címkenyomtató kiválasztása sokban hasonlít a címkéző vagy nyomtató kiválasztásához, amivel már régebbi cikkeinkben foglalkoztunk. Noha kézi címkézőről és hagyományos nyomtatóról volt szó, az alapvető tanácsok és ajánlások, melyeket ezeknél a berendezéseknél említettünk, nem veszítettek időszerűségükből, általánosíthatók és felhasználhatók a megfelelő címkenyomtató kiválasztásakor is. A nyomtatás gyakoriságának és mennyiségének figyelembevétele, a címkenyomtatók funkcióinak, felbontásának illetve csatlakoztathatóságának összehasonlítása így irányadó lehet a címkenyomtató kiválasztásakor.

Több tucat különféle címkenyomtató van az összes lehetséges márkából a piacon. Megemlíthetjük a PARTEX, SEIKO, BRADY, CASIO, TSC vagy HONEYWELL társaságokat. Ugyanakkor a BROTHER, DYMO és ZEBRA címkenyomtatók is tökéletes paraméterekkel rendelkeznek. Tehát milyen kritériumoknak kell megfelelnie, és milyen paramétereket kell kínálnia egy kisebb cégnek vagy munkacsoportnak megfelelő nyomtatónak, és mit kell nyújtania az ipari ágazatok részére tervezett papírcímke nyomtatónak? Megmutatjuk a címkenyomtatók képességeit az utóbbi három említett márka konkrét modelljein.

Brother és Dymo nyomtatók kisvállalkozások számára

Cégek számára készült nyomtatók és más hasonló technikai berendezések általánosságban nagyobb megterhelést bírnak, mint az időnkénti otthoni használatra szánt készülékek. Nem más a helyzet címkenyomtatók esetében sem. Felszerelésüknek és paramétereiknek elegendőnek kell lenni nagyobb nyomtatási tételekhez, melyek természetesen nem hasonlíthatók össze az ipari ágazatokban igényelt mennyiségekkel. Ezt a kisvállalati címkenyomtatóktól senki nem is várja el, az ő ambícióik teljesen más szinten vannak.

 Irodákban és kisvállalkozásokban tökéletesen tudja teljesíteni feladatait a megbízható Brother QL-800 QL800YJ1 címkenyomtató, amely fekete vagy piros nyomtatást tesz lehetővé tinta nélkül. A nyomtatón kiváló minőségű, könnyen olvasható különféle típusú papírcímkéket nyomtathat 12 – 62 mm méretben. Szükség esetén, folyamatos tekercsről akár egy méter hosszú címke is rendelkezésére áll. A nyomtató kommunikál PC, Mac, Android, iPhone és iPad rendszerekkel. Jól jön a P-touch Editor  is címkék szerkesztéséhez és automatikus vágásához.

Hasonló, de kissé drágább alternatíva a Dymo LabelWriter 450 S0838780 címkenyomtató. Ebben az esetben is biztosak lehetünk a lakcím, szállítási vagy mappacímkék gyors és minőségi nyomtatásában. Problémát nem jelentenek a vonalkódok, névkártyák vagy további címkék sem. A nyomtató egyszerű kezelhetőséggel tűnik ki, így még a kevésbé hozzáértő felhasználóknak sem jelent problémát.

A Zebra címkenyomtatók a csúcsminőség az ipar számára

Számos modell tökéletesen megfelel az ipari szegmens követelményeinek, de bennünket elsősorban az elegáns Zebra DT címkenyomtató ZD620 nyűgözött le, amely saját kategóriájában a leggyorsabb nyomtatási eszközök egyike. Ez viszont még nem minden. Figyelmet érdemel a praktikus, egyszerű 10 gombos felhasználói felület, és a nyomtató kompatibilitása sem fog csalódást okozni azzal a lehetőséggel, hogy a címkenyomtató közvetlenül a felhőből (cloud) kezelhető.

A címkenyomtató lehetővé teszi a kreatív és gazdaságos nyomtatást az iparban, de érvényesülésre lel mindenhol, ahol a nyomtatott anyagok mennyisége nagy számok körül mozog.