(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Hová helyezzük a nyomtatót? Tanácsot adunk Önnek!

A sok éves fejlesztésnek és innovációnak köszönhetően a mai nyomtatók professzionális nyomtatási minőséggel büszkélkedhetnek, ami kéz a kézben halad a magas nyomtatási sebességgel. A nyomtatók természetesen számos ügyes funkcióval, ergonomikus dizájnnal és kompakt méreteikkel is örömet szereznek. Így a nyomtatók nem foglalnak sok helyet, de hogy a munkavégzés velük igazán kellemes és egyszerű legyen, jó lesz betartani néhány alapvető ajánlást az otthoni vagy irodai elhelyezésükkel kapcsolatban.

Mindjárt bevezetőben el kell mondani, hogy a nyomtató megfelelő elhelyezésére érdemes odafigyelni más okokból is. Mert még ha sokan nem is tudatosítják teljes mértékben, de a megfelelő hely kiválasztása fontos nemcsak gyakorlati szempontból, hanem a nyomtató problémamentes működésére és teljes élettartamára nézve is. A modern nyomtatók és többfunkciós berendezések, amelyek kétoldalas nyomtatást, másolást, szkennelést vagy faxolást is lehetővé tesznek, szerkezetileg igényesebb eszközöket képviselnek, így nem csoda, hogy a legnagyobb ellenségeik a por, nedvesség és gyakori hőmérsékletváltozás.

A nyomtatónak biztosítson helyet jó légkeringéssel és fűtőtest közvetlen közelétől távolabb

A túlzott mennyiségű por okozhatja a nyomtató mértéken felüli kopását, de nyugodtan okozhatja a nemkívánatos statikus elektromosság generálását is, amely számos kellemetlen hatást válthat ki. A gyakori és jelentős hőmérsékletváltozások következtében kondenzáció léphet fel. A nedvesség a berendezés alkotórészein rövidzárlathoz vagy a nyomtató egyéb károsodásához vezethet, így nem meglepő a jó tanács, hogy a nyomtatót olyan helyre rakjuk, amely ezeket az említett tényezőket kiküszöböli.

Mindezek ellenére azonban nem kell aggódnia. A szokványos háztartásokban vagy irodákban a nyomtatóknak nem kell ilyen extrém körülményekkel megbirkózniuk, ezért elegendő a nyomtatót elhelyezni a dolgozóasztalon. Az asztalon így nemcsak a többfunkciós nyomtató lesz kéznél, hanem az asztal fiókjainak köszönhetően az irodai papírok, borítékok és más hasznos apróságok is.

Nem muszáj csak a dolgozóasztalon maradnia

A beépített Wi-Fi-vel rendelkező nyomtatók nagy előnye, hogy egy készülék több személlyel is megosztható.. Otthon például az egész családdal vagy az irodában a kollégákkal. Ezeknél az eszközöknél azonban még egy előny kerül előtérbe. Ha a nyomtató bármilyen oknál fogva nem lehet a dolgozóasztalán, akkor elhelyezhető szinte bárhol. Nincs korlátozva semmilyen csatlakozó kábellel, vagyis a Wi-Fi modullal rendelkező nyomtató elhelyezhető bárhol, akár a szomszéd szobában a polcon is. Természetesen azzal a feltétellel, hogy a polc a súlya alatt nem szakad meg.

Amikor helyet keres a nyomtatónak, még egy tényezőt figyelembe kell vennie, ez pedig a nyomtató zajszintje. Az otthoni dolgozószobájában a nyomtató nagyobb zajosságával valószínűleg nem kell foglalkoznia, ugyanis a céges környezethez képest sokkal kevesebb a nyomtatási feladat, így csendes móddal vagy más intézkedésekkel a nyomtatás zajossága a minimumra csökkenthető. Éppen ellenkezőleg, a munka kollektívokban és nagy céges berendezések esetében a zajosságot illetően összehasonlíthatatlanul más a helyzet és nem maradhat észrevétlen.

A nyomtatók az irodában nem bonyolíthatják a munkát

A nagy mennyiségű nyomtatás az irodában több felhasználóval kétség kívül zavaró tényező. Még akkor is, ha a nyomtatót egy könnyen hozzáférhető helyre téve minden felhasználónak megközelítőleg egyforma feltételeket teremt a berendezés használatához, a zajosság problémája továbbra is fennáll. Egyetlen kiút megakadályozni a kölcsönös zavarást, ha a készüléket a folyosóra, vagy más erre a célra kijelölt helyiségbe helyezi.

Végül is ez az alternatíva más szempontból is érdekes. Bizonyára sokan Önök közül tudják, hogy a tonerekben levő festékpor vagy a tintapatronokban levő tinta minőségét nagyban befolyásolja a megfelelő tárolás. Na és pontosan egy speciális helyiségben elhelyezett vállalati nyomtató teremthet ideális feltételeket nemcsak a dokumentumok nyomtatásához, hanem a tonerek és tintapatronok raktározásához is.

Tipp: Hogy tároljuk a tonereket és tintapatronokat, hogy a lehető legtovább kitartsanak?