(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Az anyagok ragasztása és kötése játék lehet

Ha egy nem szokványos terméket keres az anyagok megbízható ragasztásához vagy ipari összekötéséhez, akkor van az Ön számára egy nagyszerű tippünk. Választhatja a 3M társaság ragasztóit vagy szalagjait.

A 3M társaság portfóliójának ragasztói és ragasztószalagjai a piac jelenlegi kínálatának legjobbjai közé tartoznak. Nem csoda tehát, hogy gyakran anélkül, hogy tudatosítanánk, gyakorlatilag naponta kapcsolatba kerülünk velük. 3M ragasztókat találhatunk az autókban, telefonokban és számtalan más berendezésben vagy eszközben, és nagy valószínűséggel még az Ön fogorvosa is dolgozik velük.

A 3M cég műhelyéből származó ragasztás alkalmazási és felhasználási lehetőségei széles skálát kínálnak anyagok és felületek terén az ipari ágazatokban és mindennapi otthoni körülmények között is, ami szintén egyike volt azon okoknak, hogy úgy döntöttünk, ezeket a termékeket besoroljuk kínálatunkba. Azonban, hogy ne maradjunk csak a szavaknál, nézzük meg röviden azokat a konkrét kötési módszereket, melyeket az ipari ragasztók és ragasztószalagok pótolhatnak, és anyagokat, melyekkel segíthetnek.

A hegesztés és más mechanikai kötési módszerek már nem feltétlenül szükségesek

Az ipari ragasztók vagy szalagok formájában már nemcsak a hagyományos hegesztés lelt erős versenytársra, hanem más gyakran alkalmazott mechanikus módjai is az anyagok összekötésének. Beleértve a szegecselést, csavarozást vagy forrasztást. Mindjárt el is mondjuk miért. A hegesztés az anyagok megbízható és mechanikailag ellenálló összekötési módszere, de különböző fémekből készült termékeknél nem mindig alkalmazható. Szemléltető példa az acél és alumínium termékek összekötése. Az ipari ragasztóknak csakúgy, mint a kétoldalas 3M ragasztószalagoknak viszont ilyen különböző fémes anyagokkal nincs problémájuk, és tökéletes kötést nyújtanak a csatlakozások megfelelő mechanikai ellenállásával. 

A ragasztók és ragasztószalagok természetesen a csavarkötéseket és szegecskötéseket is lekörözhetik. Csavarokat a gyakorlatban mindennaposan használnak, de hogy az anyagokat össze tudjuk fogatni, előfúrt lyukakkal kell rendelkezniük. Szegecselés esetében két gyártmány vagy alkatrész kölcsönös összekötését a bonyolult eljárás nehezítheti. A ragasztók és a kétoldalas ragasztószalagok a lyukfúrást kiküszöbölik, és egyszerű alkalmazást kínálnak még a nehezen hozzáférhető helyeken is.

A folyékony ragasztók hozzáadott értéke abban rejlik, hogy befolynak a kötésekbe és kitöltik a nemkívánatos hézagokat. A kétoldalas ragasztószalagok pedig örömet szereznek azzal, hogy kéz a kézben a ragasztással a tömítés funkciót is el tudják látni. Így kötések alkalmával két legyet üthet egy csapásra. Meg kell azonban említenünk azt a tényt, hogy a ragasztószalagok nemcsak ragasztáshoz használhatók. Nagyszerű példaként szolgálnak a különféle színű elektromos szigetelőszalagok, melyek a szokványos funkciók mellett kábelek jelölésére is használhatók. Természetesen a szalagok lehetőségei itt nem érnek véget. Rendelkezésre állnak különböző fényvisszaverő kontúrszalagok, melyek alkalmasak járművek jelölésére és sok más érdekes 3M ragasztó és szalag.

Tipp: Címkenyomtatók? Jó választás telekommunikációs munkásoknak és villanyszerelőknek.

A 3M ragasztó és ragasztószalagok bármilyen anyaggal elbánnak

A fémek ragasztását már említettük, de a 3M ragasztókkal és ragasztószalagokkal messziről sem maradunk csak ennél az anyagnál. Kiváló szolgálatot nyújtanak olyan hagyományos anyagoknál, mint a fa, textil, bőr, kő, de nem lesz rossz lépés az sem, ha klasszikus kemény műszaki műanyagok ragasztására vagy alacsony felületi energiájú (LSE) műanyag termékek összekötésére használja őket. Így ragasztókkal és ragasztószalagokkal kínálatunkból könnyedén elbánik polipropilénből, polietilénből vagy polisztirolból készült termékekkel is.