(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Újdonságok, amelyek ma már természetesek

A nyomtatói ipar rendkívüli gyorsasággal fejlődik. Ezért nem csodálkozhatunk, ha folyamatosan kínál olyan vívmányokat, amelyek különböző módon megkönnyítik és felgyorsítják nemcsak a nyomtatást, hanem minden hozzá kapcsolódó dolgot is. Hangsúlyt fektet a fenntarthatóságra is, amivel hozzájárul a környezetvédelemhez. Ismerkedjen meg néhány újdonsággal a nyomtatás terén és győződjön meg arról, hogy mindig tud valamit kínálni Önnek.

A környezetbarát nyomtató már nem csak a jövő zenéje

Hasonlóan, ahogy a fogyasztók figyelemmel kísérik a nyomtatók környezetre gyakorolt hatását, úgy a nyomtatógyártók is sokkal nagyobb hangsúlyt kezdenek fektetni a fenntarthatóságra és az ökológiai termelésre. Maguk a végfelhasználók is egyre nagyobb igényt tartanak olyan tintákra, amelyek biztonságosak nemcsak az őket kezelő emberek, hanem az egész bolygó számára.

Maga az ökológiai nyomtatás magába foglalja az öko elvek alkalmazását a nyomtatási folyamat három fő elemében - nyomtatási technológiában, festékekben és a nyomtatási anyagokban úgy, hogy csökkentse azok környezetre gyakorolt hatását. A cél a szennyezés, a hulladékképződés és az energiafogyasztás minimalizálása a gyártás során. Ugyanakkor ez a nyomtatási költségek csökkentéséről és a bolygó kíméléséről is szól. Némely társaságok pedig elkezdték a vízalapú ökologikus festékek kínálatát. Ezek a tinták olyan összetevőket tartalmaznak, amelyek biztonságosabbak és inkább környezetbarátok, mint a folyékony tonerek, az UV-sugárzásra kikeményedő tinták vagy az oldószer alapú festékek.  

Kiterjesztett nyomtatási lehetőségek különböző felületeken

A fellendülés az ipari nyomtatás bővülését is hozta különböző hordozókra és alakokra. A nyomtató használatának lehetőségei ebben az esetben valóban végtelenek, és a hosszú lista olyan anyagokat is tartalmaz, mint az üveg, fém, csomagolások, címkék, textíliák és még élelmiszerek is. A számuk egyre növekszik és csak a képzelőerővel határolt.

Nagyobb hangsúly a nyomtatás biztonságára

A nyomtatási folyamatok biztonságának biztosítása ugyan nagyon kívánatos, de jelenleg meglehetősen igényes is. A szüntelenül fejlődő technológiák egyre gyakrabban eredményeznek kibertámadásokat, amelyeknek a nyomtató van kitéve. Bár a GDPR bevezetése némi javulást hozott az általános biztonság terén, a különféle biztonsági kockázatok ismerete továbbra sem elégséges.

Pontosan erre szolgálnak a folyamatosan frissített biztonsági elemek, amelyek egyre gyakrabban integráltak a nyomtatóban már a gyártó által. Az alapvető lehetőségeken kívül, mint az azonosítás jelszóval, PIN-kóddal, ide már fejlettebb alternatívákat is besorolunk, amelyek közé tartozik például az azonosító kártya vagy a biometrikus adatok használata.

Nyomtató már mesterséges intelligenciával is

A mesterséges intelligencia felhasználása az egyes munkafeladatok megkönnyítésére a nyomtatás területére is átkerült. Már 2018-ban a Xerox és HP márkájú berendezések némely intelligens nyomtatójában és többfunkciós berendezésében bevezettek néhány alapvető hangfelismerő képességet.

A nyomtató általában mesterséges intelligenciát használ olyan feladatok automatizálásához, amelyek bizonyos hátrányokat jelentenek a nyomtatási folyamatban a sebesség, hatékonyság vagy a nyomtatási minőség szempontjából. Ez azt jelenti, hogy megkönnyíti a dokumentumok digitalizálásának, szerkesztésének, archiválásának vagy újranyomtatásának általános folyamatát és egyben csökkenti a hibákat. Egy hálózati összeállítás esetén a mesterséges intelligencia meghatározza, hogy mely nyomtatók túl elfoglaltak, és az új nyomtatási feladatokat átirányítja a kevésbé használt nyomtatókra.

Multifunkció a nyomtatási folyamatok területén

Egyre fontosabbá válik a dokumentumok különböző rendszerek számára történő tárolására és terjesztésére szolgáló platformok támogatása. A vállalatok többsége ugyanis tudatosítja, hogy a papír alapú folyamatok digitalizálása az üzlet számára egyre fontosabb szerepet játszik. Ezért is helytálló a szolgáltatások további bővítése multifunkciók formájában, mivel a jelenlegiek már nem tudják kielégíteni az igényeiket.

A számos alkalmazással rendelkező okostelefonok, táblagépek és televíziók előrehaladása szintén jelentősen befolyásolta a nyomtatók gyártását. Az intelligens nyomtató lehetővé teszi a munkát digitális dokumentumokkal anélkül, hogy egyáltalán be kellene kapcsolnia a számítógépet, ami végtére is időt és pénzt takarít meg. Sok nyomtató esetében már előtelepítettek némely alkalmazások vagy alkalmazásboltok, amelyek leegyszerűsítik az egész nyomtatási folyamatot.