(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Törődünk a természettel – ökológiai módon semmisítjük meg az öreg patronokat és tonereket

Egy részről hallgatjuk a figyelmeztetéseket a globális felmelegedésről és az ezt kísérő kedvezőtlen jelenségekről, ugyanakkor pedig a természeti erőforrások féktelen kiaknázásának vagyunk tanúi. Másrészről néha figyelmen kívül hagyjuk a környezetvédelemmel vagy felelősségteljes hulladékgazdálkodással kapcsolatos kérdéseket. Ha utódainknak nem szeretnénk egy hulladékokkal teli világot hátrahagyni, akkor végre el kell gondolkodnunk, hogy milyen konkrét résszel járulunk hozzá mindannyian a tisztább környezethez.

 

A kék bolygó sorsa nem közömbös cégünknek és a természet számunkra nagyon fontos. Ezért visszavesszük az üres tonereket, melyeket a veszélyes hulladékokról szóló törvénnyel összhangban ártalmatlanítunk. Már évek óta igyekszünk minimumra csökkenteni a „mi“ műanyag nyomunkat, ugyanis a kidobott tonerekről árulkodó számok valóban riasztóak.

A szervezetek és aktivisták óva intenek

Néhány környezetvédelmi szervezet becslése szerint évente több mint fél millió toner végzi a települési hulladéklerakóban. Egyes aktivisták szerint viszont a valós számok még valamivel magasabbak lehetnek. Bárhogy is legyen, teljesen helyénvaló lesz, ha mindannyian lelkiismeretesen állunk a környezetvédelemhez. Ez még inkább érvényes, ha tudatosítjuk, hogy a kidobott tonerek és kazetták bomlása évszázadokig fog tartani. Tehát hová is kell kerülnie az üres tonernek?

A tonernek nincs helye a szemetes konténerben

Ez az alternatíva, hogy megszabaduljon az üres tonertől nyilvánvalóan sok ember számára vonzó, de nagyon reméljük, hogy Önt ez nem érinti. Ezen kívül a tonerek és használt kazetták az európai országok jogszabályai alapján a veszélyes hulladékok csoportjába tartoznak – ez azt jelenti, hogy nem szabad a települési hulladékba dobni. Végül is, miért is dobná az üres tonert a történelem szemétdombjára, ha léteznek sokkal ökologikusabb és mondjuk úgy gazdaságilag vonzóbb lehetőségek is, melyek motiválhatják Önt?

Kezdjük az üres toner felújításával

Az egyik legérdekesebb alternatíva az eredeti tonert felújításra küldeni. Ez a festékkazetta, néhány kopott alkatrész cseréje és festékporral való feltöltés után, ismét megfelel szokványos nyomtatáshoz. Az üres tonerek felújításával, újraépítésével foglalkozó társaságok minden festékkazettáért bizonyos pénzbeli támogatást nyújtanak. Megjegyezzük azonban, hogy eredeti festékkazettákról van szó. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy az utángyártott tonerek valahol a hulladéklerakóban végzik. Ebben az esetben is a törvénnyel összhangban szükséges elvégezni a megsemmisítést.

Az üres toner leadása az eladónak vagy a hulladékgyűjtő udvarba

Egy másik lehetőség az üres, eredeti vagy utángyártott toner leadása a hulladékgyűjtő udvarban. Azonban a probléma akkor jelentkezhet, ha lakhelye közelében semmilyen hulladékgyűjtő udvar nincs. Kiutazni távolabbi helyre időveszteséget és felesleges kiadásokat jelent, ezért felkínáljuk a lehetőséget, hogy az üres festékkazettákat visszaküldheti CDRmarket webáruházunkba. Velünk biztos lehet benne, hogy a megsemmisítés teljes mértékben a veszélyes hulladékokról szóló törvény feltételei értelmében megy végbe.

Lépjen velünk kapcsolatba

Az üres festékkazetták visszaszállítása kapcsán kérjük, hogy előzetesen egyeztessék a szállítást valamelyik munkatársunkkal. E-mail / telefonos kapcsolat keretén belül pontosítják a szállítási címet, vagy megállapodnak az üres tonerek esetleges átadásában telephelyünkön.