(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Termékcímke nyomtatás cégen belül vagy kívül?

Az ipari címkék elősegítik az ellátást, növelik a munkatermelékenység színvonalát, valamint tájékoztatnak, figyelmeztetnek, védenek vagy megakadályozzák a munkahelyi baleseteket. Boltokban pedig, az áruk ezrein található címkék feladata magukra vonni az ügyfelek figyelmét, és ezzel hozzájárulni a termékértékesítés növekedéséhez. Általánosságban a címkeminőséggel szembeni követelmények nagyon szigorúak. Nyomtathatók-e minőségi termékcímkék házon belül, vagy szükséges testreszabott címkéket gyártó külső cég segítsége?

 

Mindjárt elöljáróban meg kell jegyezni, hogy a címkéknél nemcsak a tökéletes grafikus dizájnról van szó. Az etikettcímkéknek vagy termékcímkéknek meg kell birkózniuk mind normál, mind szélsőséges körülményekkel. Fontos, hogy ellenálljanak kedvezőtlen időjárási viszonyoknak és víznek, magas hőmérsékleteknek, agresszív vegyszereknek, magasnyomású vízsugárnak és többszörösi mosási ciklusnak.

Az ipari ágazatokban használt etiketteknek és termékcímkéknek jól kell tartani még zsíros, durva vagy lakkozott anyagokon is, míg az élelmiszeripar számára szánt címkéktől elvárjuk, hogy az emberi egészségre ártalmatlanok legyenek és minimális ökológiai terhet jelentsenek a környezetre.

Tipp: Hogy védhetjük a környezetet naponta az irodán kívül is?

A megfelelő berendezés kiválasztása nem lesz probléma

speciális eszközök széles skáláját tekintve egyértelmű, hogy a cégen belüli címkenyomtatás feltételei egészen kielégítőek. Rendelkezésre állnak hordozható címkenyomtatók, irodákba, raktárakba, laboratóriumokba vagy gyártóüzemekbe megfelelő intelligens és nagyteljesítményű berendezések, melyeknél a címkenyomtatási követelmények naponta több száz illetve több ezer körül mozognak, valamint integrált nyomtatási funkciókkal rendelkező speciális berendezések, beleértve a grafikai címkék nyomtatására rendeltetett THT grafikai nyomtatókat is.

A címkék nyomtatásához használt anyagokkal sem lesz rosszabb a helyzet. Találhat a kínálatban általános ipari jelölésre (szállítási, típus, leltárcímkék) szánt etiketteket és címkéket, de rendelkezésre állnak különleges címkék is konkrét iparágak számára. Mindezek közül megemlíthetjük az etiketteket, címkéket, zsugorcsöveket, melyek kábelek, hálózatok, kapcsolópanelek és kapcsolótáblák jelölésére szolgálnak. Ebből következik, hogy a műszaki vagy anyagbeli háttér nem lesz korlátozó tényező a cégen belüli vagy kívüli címkenyomtatás döntéshozatalában.

Cégen belüli vagy kívüli címkenyomtatás

Ha úgy gondolta, hogy a címkenyomtatás ára lesz a döntő tényező, akkor bizonyára meglepődik. Nem mintha ez a szempont teljesen irreleváns lenne, de a tintát, tonert, vagy szalagot sem igénylő, árban hozzáférhető thermo nyomtatók olcsó és egyben grafikusan jól sikerült címkéket tudnak kínálni. Azonban nem tesszük ki további próbának türelmét és eláruljuk, hogy a végső döntésnél a címkék rendelkezésre állásának idejét és az Ön vállalkozásának típusát kell inkább figyelembe venni. Mindjárt elmagyarázzuk, hogy miért.

Olyan cég, aki vállalkozási tevékenysége során naponta szállít nagy mennyiségű terméket, természetesen a címkenyomtatást nem bízhatja egy külső cégre. Ilyen esetben a címkék száma és ára nem bír jelentőséggel, hanem a címkéknek azonnal a szállítás pillanatában rendelkezésre kell állniuk, ugyanis a termékkésleltetésből adódó veszteségeket senki sem engedheti meg magának. Megéri cégen belüli nyomtatáshoz fordulni olyan esetekben is, amikor a termék gyártási ciklusa nem hektikus, és a címkenyomtató képes fedezni a címkék szükséges mennyiségét.

Ellenkezőleg, a cégen kívüli nyomtatás nélkül olyan vállalkozói alanyok nem boldogulnak, akik saját maguk nem tudják megoldani a címkenyomtatást profi dizájnnal vagy minőségben, illetve biztonsági elemekkel ellátott címkéket mélynyomtatás formájában.