(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Plasztikkártya nyomtatók

Plasztikkártyákat ma már tulajdonképpen mindenhol használnak. Ezen szavak igazságáról gyorsan meggyőződhetünk egy pillantással a saját pénztárcánkba. Kártyagyűjteményünkből bizonyára nem hiányoznak különféle biztosítási, klubos, kedvezményes vagy reklámcélú műanyag kártyák.

A kártyák felhasználási területe természetesen sokkal tágabb. Megemlíthetjük a tömegközlekedési eszközökben használt kártyákat, étkezési kártyákat, és nem utolsó sorban a hűségprogramok műanyag kártyáit, melyek segítenek a gyártóknak vagy az üzletláncoknak lépést tartani nemcsak a trendekkel, hanem a versenytársakkal is az ügyfelek megtartására irányuló harcban. Ezen kívül a hűségkártyák a fogyasztói szokások vagy az ügyfelek preferenciájának egészen szolid mozaikját is képesek összerakni, aminek eredménye a célzottabb marketingajánlatok és végeredményben a magasabb nyereség is lehet.

A plasztikkártyák nemcsak a marketing kihívásokkal birkóznak meg

A mágnescsíkkal vagy érintés nélküli chippel ellátott műanyag kártyáknak azonban nem kell csak a kereskedők versenyképességének támogatásánál megmaradni. Technológiailag nyugodtan lehetnek magasabb ambícióik is. Itt különösen az azonosító kártyákra gondoltunk, amelyek lehetővé teszik a kártyatulajdonos gyors és megbízható azonosítását, valamint az intelligens belépőkártyákra, melyek biztosítják a belépést kiválasztott személyeknek a cég közös vagy védett helyiségeibe. A plasztikkártyák felhasználásának listája még meglehetősen hosszú lenne, de ami ennél még sokkal fontosabb, hogy a plasztikkártyák, mint a marketing hatásos eszközei az Ön ütőkártyájává is válhatnak bármikor. Csak ki kell választani a megfelelő kártyanyomtató modellt.

Plasztikkártya nyomtatók Evolis és Zebra? Jó választás

A nyomtatók kínálata változatos. Ésszerű lehet az Evolis és Zebra márkájú nyomtatók választása, ezek különféle kompakt modelleket kínálnak színes, de monokróm termál transzferes vagy retranszferes kártyanyomtatáshoz is. A közvetett retranszferes nyomtatás ideális válasz a legigényesebb követelményekre is, amikor a plasztikkártya nyomtatása a fényképminőséghez kell, hogy hasonlítson. A standard minőségű nyomtatás követelményeit kielégítik a közvetlen nyomtatású nyomtatómodellek is. Egyébként a nyomtatóknál az intuitív, egyszerű vezérlésre támaszkodhat, ami nem okoz problémát technikailag kevésbé hozzáértő felhasználóknak sem.

A Windows illesztőprogramokkal a Zebra nyomtatóknál egyszerű a kártyaszerkesztés, ha tudja milyen logókkal, fotókkal, feliratokkal, vonalkódokkal vagy más adatokkal kell majd plasztikkártyáit ellátni, akkor a kész kártyákat pár perc múlva kézbe foghatja. Természetesen az Evolis nyomtatók sem fognak csalódást okozni. Amit viszont még ez idáig nem említettünk, hogy a nyomtató kiválasztásakor jó lesz arra összpontosítani, hogy ezek a berendezések milyen mennyiségű kártyát képesek kinyomtatni, valamint a duplex, vagyis kétoldalas nyomtatás lehetőségére.  

Válasszon testre szabott nyomtatót

A valóságos nyomtatási mennyiség logikusan az egyik legdöntőbb feltétel a berendezés kiválasztásánál. Az ok nyilvánvaló. Nem minden kártyanyomtató felépítése olyan, hogy nagy mennyiségekkel is megbirkózzon.

Évente 4 – 500 plasztikkártya nyomtatása semmiség lesz az Evolis Zenius Classic vagy Zebra ZXP Series 3 modellsorozatok számára, ám több ezer kártya kinyomtatása már robusztusabb nyomtatómodelleket igényel, mint például a Zebra ZXP Series7, Evolis Primacy vagy az Evolis Expert. Az Evolis Quantum2 nyomtatók kinézete szinte földönkívüli, de 1 óra alatt képesek akár több mint 1 000 fekete-fehér vagy nagyjából 125 színes kártyát kinyomtatni.

Ami a kétoldalas nyomtatást illeti, ezzel nem kell foglalkoznia, ha csak a kártya egyik oldalára kíván nyomtatni és a közeljövőben ezt a döntését nem változtatja meg. Hasonlóképpen nem szükséges a kétoldalas nyomtatás miatt aggódni akkor sem, ha ugyan szeretne kétoldalas plasztikkártyát is forgalomba állítani, de olyan elenyésző mennyiségekről lesz szó, hogy kézzel behelyezni és megfordítani a kártyát az egyoldalas nyomtatóban nem jelent majd problémát. Az összes többi változat esetén, vagyis évente több száz illetve ezer plasztikkártyák nyomtatáshoz, már nem jöhet más számításba, csakis a duplex nyomtatás.

Tipp: Zebra ZC100 és ZC300 nyomtatók - útmutatók és videók