(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Mikor kifizetődő a tintasugaras nyomtató?

A lézernyomtatók ára jelenleg olyan szintre csökkent, hogy már nemcsak cégek irodai felszerelésének kiváltságai az ilyen nyomtatási technológiával rendelkező berendezések. Egyre gyakrabban érvényesülnek otthoni körülmények között is. Ez a tendencia azonban nem veszélyezteti a tintasugaras nyomtatók jövőjét. Az ok nagyon egyszerű. Némely különleges esetekben a tintasugaras nyomtató erősebb tromffal rendelkezik, mint lézeres versenytársa.

Alacsonyabb ár, alacsony zajszint, kis méretek, kompakt dizájn vagy nyomtatási minőség. Ez csak néhány általános alapvető érv a tintasugaras nyomtatók oldalán. Rajtuk kívül még létezik néhány jó ok, melyek ennek a berendezésnek az előnybe részesítése mellett szólnak. Nézzünk meg néhányat.

Ha fényképeket akar nyomtatni

Tintasugaras nyomtató nélkül nem tud meglenni, ha az Ön egyik prioritása minőségi fényképek nyomtatása. A tintasugaras nyomtatási technológiával rendelkező nyomtatók általánosságban tökéletesebb fotónyomtatást kínálnak. Miért?

A válasz magában a tintasugaras nyomtatók technológiájában rejlik, amely jelentősen finomabb árnyalatok létrehozását teszi lehetővé. Egyben a tinta képes jobban keveredni más színekkel. Gyakorlatban ez azt jelenti, hogy fényképei telítettebbek és vizuálisan vonzóbbak lesznek.

Ha viszont a tintasugaras nyomtatási technológiát még minőségi fotópapír kiválasztásával is alátámasztja, akkor a végeredmény tökéletes lesz. A fotópapír kiválasztásával már foglalkoztunk a múltban külön cikkben. Ha ez a téma jobban érdekli, akkor olvassa el a Hogyan válasszunk fotópapírt a nyomtatóba cikket.

Ha nem nyomtat túl gyakran és túl sokat

Tintasugaras nyomtatóba befektetni akkor is jó választás, ha kis mennyiségben kíván nyomtatni, például odahaza, kis irodában vagy cégben. Az alacsony mennyiségű nyomtatáshoz alkalmas tintasugaras nyomtatók legnépszerűbb márkái a HP, Canon, EPSON és Brother.

Azonban hogy ne maradjunk csak a túlzó dicséretek mellett a tintasugaras nyomtatók esetében, hozzá kell fűznünk, hogy alacsony mennyiségű és rendszertelen nyomtatás esetén beszáradhat a tinta. Javasoljuk a tintasugaras nyomtatót legalább 1-szer hetente használni. A beszáradt tintából fakadó problémákat úgy is elkerülheti, ha elindítja az automatikus fúvókatisztítást. Természetesen csak abban az esetben, ha nyomtatója rendelkezik ilyen funkcióval.

Ha energiát akar spórolni

A tintasugaras nyomtató ökonómiailag is előnyösebb megoldás. Ezek a nyomtatók az esetek többségében alacsonyabb elektromos energiafogyasztással rendelkeznek, mint a többi nyomtató típus. Például a lézernyomtatók esetében a teljes energiafogyasztást növeli maga a lézer és a felhevült hengerpár, amely magas hőmérsékleten rögzíti a festékport a papíron. A tintasugaras nyomtatók nem dolgoznak ilyen magas hőmérsékletekkel és a tinta lényegesen alacsonyabb hőmérsékleten szárad.

TIPP: Olvassa el milyen különbség van a tintasugaras és lézernyomtató között.

Ha szeretne nyomtatni reklám prospektusokat, CD borítókat...

A tintasugaras nyomtatót nem lehet figyelmen kívül hagyni abban az esetben sem, ha munkahelyén prezentációs célokkal grafikonokat vagy képeket szeretne nyomtatni, melyeknek magas színvonalú minőségi követelményeknek kell megfelelniük. Külön fejezetbe tartozik a plakátok, szórólapok, meghívók és más grafikus dokumentumok, beleértve a CD/DVD borítók nyomtatása. Ne feledje, hogy az ilyen dokumentumok legmagasabb minőségének eléréséhez alapvető feltétel a nyomtatóba eredeti tintapatronokat használni.

Mindazok számára, akik ésszerű ár és minőség arányban keresnek készüléket, a tintasugaras nyomtató a legmegfelelőbb válasz. A tintasugaras nyomtató kompromisszumok nélkül fényképek, grafikus dokumentumok vagy prezentációs anyagok magas minőségű nyomtatását tudja nyújtani és a bevált alternatív tintapatronoknak köszönhetően érdekes nyomtatási költségmegtakarítást is.