(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Másoló vagy többfunkciós nyomtató? Mire van valójában szüksége?

A modern irodákban, annak ellenére, hogy mindent megtesznek a környezettudatosság érdekében, minden dolgozó sok papírt másol vagy nyomtat.
Mivel a szigorú követelmények még mindig olyan jelentős részét képezik az irodai életnek, nehéz eldönteni, hogy melyik gép lenne a legjobb az Ön munkahelyén – egy hagyományos fénymásoló vagy annak sokoldalú, többfunkciós nyomtató (MFP) rokona? Ha az átlagos irodát használjuk viszonyítási alapnak, mire van valójában szüksége?Másológép…
A fénymásoló anélkül készít dokumentumokról másolatot, hogy szükségszerűen csatlakozik a számítógéphez – egyszerűen helyezze be a lapjait, és azonnali másolatokat készít. A mai fénymásolók sokkal funkcionálisabbak, mint régebbi elődeik, és sok olyan többfunkciós nyomtatót tartalmaz, mint például a többféle papírméret támogatása. Gyorsan és egyszerűen használhatók, és robusztusabbak lehetnek többfunkciós társaiknál.

A legnagyobb fénymásolóknak saját nagy, dedikált terekre van szükségük az elakadások és elakadások csökkentése érdekében, de cserébe olyan minőséget tudnak kínálni, amely a legdrágább gépeknél a professzionális nyomtatókkal vetekszik.

Hagyományosan a kis gépek olcsóbbak, mint az MFP-k, de összességében kevesebb gazdasági hasznot kínálnak, így hosszú távon többet költhet.

Bár a fénymásoló minden bizonnyal egy dolgot nagyon jól csinál, és azt az "egy dolgot". Előfordulhat, hogy nem elégíti ki teljesen egy különösen elfoglalt iroda igényeit, ahol a nyomtatónak több dolgot kell egyszerre elvégeznie.

... vagy többfunkciós nyomtató (MFP)?
A többfunkciós nyomtató nem csak másolóként működik, hanem a nyomtatási, szkennelési, e-mailezési és faxolási funkciókat is egyetlen gépben egyesíti. Minden az egyben megoldásként ezek az eszközök jelentős költségmegtakarítást jelenthetnek a nagy mennyiségű terméket nyomtató és másoló vállalkozások számára. A többfunkciós nyomtatók valóban megváltoztathatják vállalkozása költségeit! A pénzmegtakarítást időmegtakarítás egészíti ki: egy gép sokkal kevesebb időt vesz igénybe, mint 3 vagy 4, és helyet takarít meg még egy kisebb irodában is!
Az MFP-k azonban gyakran viszonylag alacsony szkennelési felbontást kínálnak, ezért az egyes modelleket alaposan meg kell vizsgálniuk azoknak, akiknek nagy felbontású szkennelésre van szükségük.

Ahhoz, hogy megtudja, melyik eszköz felel meg a legjobban vállalkozásának, fontos, hogy fontolja meg a különböző lehetőségeket:
  • Hányan használják a gépedet, egyszerre hányan és milyen célra?
  • Mennyi helyed van és mennyi a költségvetésed?

Azoknak az irodáknak, amelyek rendkívül gazdaságos "mindenből egy kicsit" keresnek, a többfunkciós nyomtató lehet a megfelelő választás!


Ha nem biztos benne, hogy melyik gép lenne a legelőnyösebb vállalkozása számára, vagy szeretné felfedezni azokat a területeket, ahol jelentősen megtakaríthatná a nyomtatási költségeket, forduljon hozzánk, szívesen segítünk a választásban!

Denisa a CDRmarket-től.