(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

LED nyomtatót keres otthonra vagy irodába? Ez a 3 felkeltheti érdeklődését

A LED nyomtatási technológia sikerekben gazdag már évtizedek óta. Természetesen az újgenerációs nyomtatóktól professzionális nyomtatási minőséget és alacsony üzemeltetési költségeket várunk el. Ezek a berendezések azonban tökéletesen megfelelnek az utolsó fontos követelménynek is, mégpedig ésszerű ár-teljesítmény arány.

A LED nyomtatók technológia szempontjából sokban hasonlítanak a hagyományos lézernyomtatókra. Fényérzékeny elektrosztatikus, valamint beégető hengert alkalmaznak, és ugyancsak használnak tonerporos kazettát. Eltekintve a LED nyomtatók kisebb és kompaktabb méretétől, a két kivitel közötti legalapvetőbb eltérés a megvilágító egységben van.

Míg a lézernyomtatóknál lényeges szerepet játszik a lézersugár, amely optikai prizmák és tükrök rendszerének segítségével az említett elektrosztatikus hengerre irányul, a LED nyomtatók a henger megvilágításához egy LED diódákból álló lámpasort alkalmaznak. Így a LED nyomtatási technológia a fényhenger megvilágításához nem használ semmilyen mozgó részekből álló bonyolult optikát. A LED nyomtatók előnyeit ma az Ön számára készített 3 konkrét modellen mutatjuk be.  

LED nyomtató Brother MFC-9340CDW

A színes többfunkciós LED nyomtató Brother MFC-9340CDW inkább kisebb irodák és háztartások számára készült és képességei is ennek megfelelőek. A berendezés fekete-fehér és színes dokumentumok szkennelését, másolását és duplex nyomtatását kínálja, ami 2400 x 600 dpifelbontás mellett történik. A nyomatok minősége tehát nem kétséges. Ugyancsak meg kell említenünk a faxolás lehetőségét, ami viszont ebben az árkategóriában nem nagy meglepetés.

Egyszerű kezelhetőségéről a 9,3 cm-es színes érintőképernyős LCD kijelző gondoskodik. A Brother MFC-9340CDW egyértelműen nem marad le a többi modell mögött a nyomtatási sebességet illetően sem. A nyomtatási modul egy perc alatt megbirkózik 22 fekete-fehér nyomattal, és kézhez kap ugyanilyen számú oldalt színes dokumentumok esetén is. Nyomtathat könnyedén USB-ről vagy webes alkalmazásokból, mint az Apple AirPrint, vagy Google CloudPrint. Bizonyára értékelni fogja nyomtatásnál az adatok biztosításának lehetőségét. Rendelkezésére áll automatikus lapadagoló is 35 lapos kapacitással és az irodai papírt a papírtálcába csak 250 papírlap kinyomtatása után kell feltölteni.

LED nyomtató Brother DCP-L3550CDW

A Brother DCP-L3550CDW színes, többfunkciós nyomtató modell is a LED nyomtatók új generációját képviseli. A nyomtató célcsoportjába az otthoni felhasználók tartoznak, de a berendezés helyt áll olyan induló cégnél is, aki a kezdetekben nem szeretne egy drágább megoldásba sokat befektetni.

A LED nyomtató, mit már jeleztük, tulajdonosának másolásra, szkennelésre és automatikus kétoldalas nyomtatásra nyújt lehetőséget. A vezeték nélküli interfésznek köszönhetően a berendezést gyorsan és kényelmesen csatlakoztathatja háztartása vagy cége munkatevékenységeihez.  A Brother DCP-L3550CDW modell 50 lapos automatikus lapadagolóval ellátott és papírtálcája 250 papírlapot fogad be. Nyomtatási felbontása 2 400 dpi és hasonlóan az előző modellhez, itt is támaszkodhat a 9,3 cm-es színes érintőképernyős kijelző szolgáltatásaira. A nyomtatási modul egy perc alatt egészen 18 oldalt tud feldolgozni.

LED nyomtató Brother HL-L3210CW

Ha egyszerűen kezelhető és nagyszerű ár-teljesítmény arányú nyomtatót keres, melyet csak színes vagy fekete-fehér dokumentumok nyomtatására szeretne használni, akkor a Brother HL-L3210CW modell lehet az Ön számára az igazi választás.

A berendezés LED nyomtatási technológiát alkalmaz 600 x 2400 dpi felbontással, ami a nyomatok minőségét illetően spekulációra nem nyújt teret. Bizonyára örömet szerez a vezeték nélküli interfész és nyomtatási sebesség is. Egy perc alatt 18 fekete-fehér vagy színes nyomat áll rendelkezésére. A Brother HL-L3210CW nem okoz csalódást 250 lap kapacitású papírtálcájával sem, ami nem igényel gyakori újratöltést és így időt takarít meg. Szeretnénk még felhívni figyelmét a nagykapacitású tonerekre, amelyekkel az üzemeltetési költségeket tovább csökkentheti és megtakarítása így még nagyobb mértékű lesz.

Tipp: Nézze meg, milyen lézernyomtatók jelenleg a legkelendőbbek.