(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Ismeri a Dymo címkézőgépeket és címkenyomtatókat?

Hogy mire használják a címkekészítőt vagy a címkenyomtatót, az már jól ismert. De ismeri a termékcsaládjaikat? Mit jelentenek ezek a mozaikszavak a nevükben? Ebben a cikkben megmutatjuk, hogy ez nem rakétatudomány.

A DYMO portfóliójában, olyan címkézőgépeket talál, amelyek számos felhasználási területre alkalmasak. A konkrét céltól függően tehát pontosan meghatározott funkciókra számíthat. A különböző Dymo címkézőgépek sorozatai emellett különböző fogyóeszközöket nyomtatnak, mint például címkeszalagok, zsugorfóliák, textilszalagok stb. Természetesen nem csak címkeírókkal, hanem címkenyomtatókkal is foglalkoznak, amelyek ugyanolyan minőségűek és számos nagyszerű funkciót tartalmaznak, amelyeket számos munkaterületen használhat.

TIPP tőlünk: "Milyen szalagok vannak a Dymo címkenyomtatókhoz? És hogyan választhatja ki a megfelelőt?"

DYMO CÍMKÉZŐK

Dymo Omega sorozat

Dymo Omega címékézőgépek mechanikusak, tehát nem nyomtatnak címkékre, hanem egyes betűket és karaktereket préselnek egy tömör műanyag szalagba. Alkalmasak címkék készítésére, például fűszerek és más, otthonában gyakrabban előforduló dolgok jelölésére. Ennek a megoldásnak az előnye az egyszerű használat. Még a gyerekek is használhatják ezeket a gépeket, mivel biztonságosak és nem igényelnek áramot. Hátránya természetesen a már korlátozott karakterválaszték és a kis nyomtatási terület.

Dymo LetraTag (LT) sorozat

A Dymo LetraTag címkézőgépek már elektronikusak, de még mindig egyszerűen kezelhetők és alkalmasak kis mennyiségű címke nyomtatására. Inkább a háztartási munkákhoz fogja használni, hogy felcímkézze a tárolóedényeket, befőttesüvegeket, fiókokat, szerszámosládákat stb. A Dymo LetraTag termékcsalád alapfunkciói közé tartozik a betűméret és -stílus kiválasztása, a félkövér betűtípusok beállítása és a grafikus kijelző, amely a címke előnézeti képét mutatja.

Dymo LabelManager (LM) sorozat

Ezek a címkekészítők már sokkal több funkciót tesznek lehetővé, ezért nagyon sokoldalúak és több iparágban is használhatók. A Dymo LabelManager címkézők a betűtípusok széles választékát, valamint formázási és szegélyválasztási lehetőségeket kínálnak. Ezen címkézőgépek legtöbb modellje már számítógéphez csatlakoztatható, ami megkönnyíti a nagyszámú címkével való munkát, és lehetővé teszi a vonalkóddal ellátott címkék nyomtatását is számos népszerű szabványban (sőt, egyes modellek még QR-kódokkal is rendelkeznek).

Ezeket a Dymo címkenyomtató modelleket, illetve a magasabb szériákat, mint a Rhino és az XTL, már külön-külön, sőt az összes szükséges tartozékkal ellátott kemény hordtáskában is megvásárolhatja.

Dymo Rhino sorozat

Dymo Rhino professzionális ipari címkenyomtatókat elsősorban az elektromos, távközlési és IKT-berendezésekben dolgozó szakemberek fogják a leginkább hasznosítani. Ugyanis a hagyományos szalagok mellett zsugorfóliát és zászlókat is tudnak nyomtatni.

Terepi munkákhoz ezek a Rhino címkézők tartósságuk miatt is tökéletesek, mivel szerkezetük főként gumiból készül.

Dymo XTL sorozat

A Dymo XTL címkézőgépek minden fontos funkcióval rendelkeznek. Minden szakember értékelni fogja ennek a termékcsaládnak a minőségét, kialakítását és jellemzőit. Automatikus formátumok könyvtárával rendelkeznek a kábelek, vezetékek, csatlakozók és panelek címkézéséhez. A könnyű kezelhetőséget többek között a színes kijelző teszi lehetővé, amely a címke valósághű előnézetét mutatja. A Dymo XTL címkézők ütésvédelemmel és könnyen letörölhető billentyűzettel vannak ellátva, így a karbantartás és a tisztítás problémamentes.

DYMO CÍMKENYOMTATÓK

A Dymo címkenyomtatókkal szemben a Dymo címkenyomtatók csak egy terméknév alatt találhatók meg - LabelWriter (LW).

Ezeket a Dymo asztali címkenyomtatókat elsősorban irodákban, raktárakban, egészségügyi intézményekben, webáruházakban és más munkaiparágakban használják, ahol értékelni fogja funkcionalitásukat. A oldalon található Dymo címkenyomtatók LabelWriter elsősorban öntapadós címkéket nyomtathat tekercsben, vagy öntapadós címkéket, amelyek már esetleg előre kivágottak. Segítségére lehetnek például a nyilvántartások vezetésében, a szállítási címkék nyomtatásában, az irodai mappák rendszerezésében, vagy akár laboratóriumokban és kórházakban a minták címkézésében és a dokumentációhoz szükséges mellékletek nyomtatásában.

A termékcsalád alapmodellje a Dymo LabelWriter 450. A sorozat többi címkenyomtatója továbbfejlesztett változat, így mindegyiknek megvan a maga speciális extra funkciója.

  • "DUO" - beépített modult tartalmaz, amely nemcsak az öntapadós címkék, hanem a Dymo D1 sorozatú szalagok nyomtatását is lehetővé teszi.
  • "TURBO" - gyorsabb címkenyomtatást biztosít - akár 71 címke percenként (szemben az LW450 51 címkéjével).
  • "TWIN" - két független nyomtatófejet tartalmaz, így ezzel a nyomtatóval két különböző méretű címkét készíthet (pl. a vevő és a feladó címével).
  • "WIRELESS" - WiFi modullal van felszerelve, és több számítógépet is képes támogatni egy helyi LAN-on (WLAN) keresztül
  • "4XL"/"5XL" - a többi modellnél szélesebb fejjel rendelkezik, és akár 105 mm széles címkék nyomtatására is képes.

Reméljük, hogy a cikk elolvasása után egy kicsit jobban megismerte a Dymo címkenyomtatókat és a címkenyomtatókat. Ha ezzel vagy bármi mással kapcsolatban szeretne tanácsot kapni, kérjük, forduljon hozzánk bizalommal. Szívesen válaszolunk minden kérdésére.