(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Irodai kiegészítők, melyek nem hiányozhatnak

Bizonyára felfigyelt már nemzetközi társaságok kevésbé hagyományos munkatereire. Talán ilyenkor csak egyet sóhajtott az alkalmazottaik csodálatos munkakörülményeit látva. Természetesen ezek számunkra elérhetetlen távolságban vannak. Viszont nincs akadálya annak, hogy úgy rendezze be irodáját, hogy az minden fontos dologgal szolgáljon. Ma teret adunk olyan irodai kiegészítőknek, melyek hasznosak, kellemessé teszik a munkát és készen állnak minden helyzetben.

Nyomtató nélkül? Semmiképpen

Ha fel akarjuk sorolni a hasznos irodai kiegészítőket, akkor nem kezdhetünk mással, mint egy minőségi nyomtatóval. Ez egyszerűen listánk élvonalában áll és ott a helye minden jól berendezett iroda felszerelései között.

Elvben mindegy milyen nyomtatót választ. Legyen az többfunkciós, tintasugaras vagy lézernyomtató a lényeg az, hogy megfeleljen az elvárt követelményeknek. Szöveges illetve grafikus dokumentumok, munkahelyi iratok, szórólapok, meghívók, de CD és DVD nyomtatások is nem egy nyomtatót le tudnak terhelni. Blogunkon már többször is foglalkoztunk nyomtató kiválasztásával. További információkat az egyes nyomtatókról a Hogyan válasszunk helyesen nyomtatót című cikkünkben találhat.

Az iratmegsemmisítő jó ötlet

Ha ez idáig úgy gondolta, hogy az iratmegsemmisítő csak az érzékeny információkat feldolgozó állami intézmények vagy szervezetek irodáiba tartozik, mi meggyőzzük az ellenkezőjéről. Az iratmegsemmisítő fontos a vállalati vagy otthoni irodában is. Ugyanis nagyon jól el tudjuk képzelni, ahogy otthon a banki számlakivonatokat és más kényes dokumentumokat személyes adatokkal a szemétkosárba dobja. Legfeljebb csak félbeszakítja őket, vagy veszi a fáradságot és elégeti a kandallóban. Iratmegsemmisítővel azonban ezt nem kell tenni és a dokumentumokat olyan adatokkal, amik nem szabad, hogy jogosulatlan kézbe kerüljenek, elegánsan megsemmisítheti. A vékonyka csíkokat az iratmegsemmisítőből még MacGyver sem rakja össze.

TIPP: Nyomtatópatronok mellett nálunk megtalálja az elengedhetetleni rodai kellékeket is.

A mágneses tábla jól jön

Egy falra függesztett mágneses tábla az irodában megfizethetetlen. Bármilyen fontos információt így szem előtt tarthat. Ezen kívül, remek információforrás lehet a „feledékeny kollégák“ számára. Nagyszerűen kihasználható feladatok tervezésekor, vagy vállalati képzések és előadások alkalmával. Mágneses táblával bevezetheti a rendet megrendelések felvételénél, de jó szolgálatot tesz kapcsolatteremtő adatok gyors feljegyzésénél is. Mindezen még javíthat egy rendszerezés mágnes korongok, szalagok vagy színes figurák illetve hengerek formájában. Ezeket a felírt szöveghez, üzenethez vagy megjegyzéshez társíthatja.

Rend az asztalon, rend a fejben

Bár első pillantásra nem úgy tűnik, a rendbe rakott munkaasztal jelentősége nagyobb, mint gondolnánk. Albert Einstein vagy SteveJobs megengedhették maguknak a káoszt, de legtöbbünk számára éppenséggel a rend kifizetődő. A rendbe rakott asztal befolyásolja munkateljesítményünket és sok mindent elárul rólunk. Akkor miért is pocsékolnánk az időt tollak ceruzák vagy gemkapcsok keresésére szétdobált papírhalmok közepette, ha kéznél lehetnek szépen az állványban? Irodai kiegészítők különböző állványok formájában legfeljebb csak pár forintba kerülnek. Legvégül a tiszta asztalon jut hely gyerkőcei fotójára is, ami kellemesebbé varázsolja a munkaidőt.

Mindezt apró irodai kiegészítők hangolják össze

Gyakran több időt töltünk az irodában, mint családi körben. Helyénvaló lesz tehát, ha az irodában olyan apróságok is kapnak teret, melyek munkánkat egyszerűbbé és kellemesebbé teszik. Így például jó, ha mindig van kéznél egy fülhallgató vagy mobiltelefon-töltő. De munkáját megkönnyítik olyan apróságok is, mint az iratpapucs, öntapadó címkék vagy a tűzőgép. Ha ez a téma felkeltette érdeklődését, olvassa el cikkünket Irodaszerek, melyek megkönnyítik munkáját cím alatt. Itt további hasznos tippekre lel irodai kiegészítők terén.