(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Hogyan kell megfelelően kezelni a Polaroid 3D tollat

Szívesen kezdene el háromdimenziós objektumokat rajzolni? Egy 3D tollal ez egyszerű lesz! Cikkünkből megtudhatja, hogyan kell megfelelően irányítani a 3D tollat, és profi lesz! Érdekli a háromdimenziós 3D objektumok készítése, de egy 3D nyomtató anyagilag drága az Ön számára? Van egy nagyszerű segítőnk az Ön számára!

Mi az a 3D toll?

Ez egy speciális toll, amely lehetővé teszi háromdimenziós objektumok létrehozását. Leegyszerűsítve azt lehetne mondani, hogy egy kézi 3D nyomtatóról van szó, amely könnyebben kezelhető, mivel nem kell semmilyen módon programozni, ugyanakkor kevésbé pontos, mert nem támaszkodik mechanikus karokra, csak az emberi tényezőre.

Kinek és mire való a 3D toll?

Nagy hasznát vehetik például a háromdimenziós művészet alkotásába ínycsiklandó kreatívok, vagy a nagyobb gyerekek kreativitás fejlesztéséhez, de a barkácsolóknak is, akiknek különféle anyagokból kell egyszerű módon 3D-s komponenseket készíteniük vagy manuálisan kell tökéletesíteni a 3D nyomtatók nyomatait. Általánosságban elmondható, hogy megfelelő filamenttel 3D tollal szinte bármi elkészíthető, de a 3D nyomtatáshoz képest több erőfeszítés árán.

A 3D toll működési elve:

A 3D toll működési elve, hogy a klasszikus 3D nyomtatókat másolja. A 3D toll fűtőcsúcsot tartalmaz a 3D filament miatt, amely átfolyik, és lehetővé teszi a szükséges formázást.
A 3D-s létrehozás után a filamentet ki kell húzni a tollból, nehogy belül szilárduljon meg, ami akár az olcsóbb 3D nyomtatóknál is nagy probléma lehet. A folyamatos fűtés miatt a 3D tollat ​​munkavégzés közben áramforráshoz kell csatlakoztatni, ami általában egy klasszikus elektromos hálózat - vagy egy adapterrel ellátott USB kábel, ami a hálózatra csatlakozik. A kábel típusától függően azonban egyes tollak power bank, laptop stb. táplálására is használhatók, ami kis túlzással utazáshoz 3D nyomtatóvá teszi őket.
Hogyan válasszunk 3D tollat:

A kiválasztásban nagy szerepet játszik a maximális fűtési hőmérséklet. A hőmérséklet határozza meg, hogy milyen típusú izzószálakat lehet majd használni, és ebből következően mit lehet vele létrehozni. A legfontosabb, hogy az elején tudja, mit akar létrehozni, és milyen hőmérsékletre lesz szüksége.


Főbb tulajdonságok:

  • Könnyű 3D modellek létrehozása nyomtató és számítógép nélkül is
  • Háromféle színes szál további színek vásárlásának lehetőségével
  • Egyszerű kezelés a nyomtatási sebesség beállításával
  • Ergonomikus kialakítás jobbkezes és balkezes felhasználók számára egyaránt

 

Új modellek készítésére és műanyag tárgyak javítására használható

Kezdők számára speciális sablonok tölthetők le a www.polaroid3d.com weboldalról.

 

Denisa, CDRmarket