(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Hogy válasszunk helyesen tonert vagy tintapatront

Toner vagy tintapatron cserével időről időre meg kell birkóznia minden nyomtatótulajdonosnak. Megtörténhet hát, hogy nyomtatója akár már holnap üres tonert vagy tintapatront jelez, tudni fogja milyen tonerhez vagy tintapatronhoz nyúljon?

A bonyolultnak tűnő dolgok végül is egyszerűek lehetnek. Tehát, hogy a toner vagy tintapatron kiválasztását a lehető legjobban megkönnyítsük, betekintést kínálunk Önnek 3 lehetséges helyzetbe, amelyek alapján a toner vagy tintapatron választása simán és gyorsan végbemehet.

A nyomtató festéktípusa adott, ezen nem kell töprengenie

A nyomtatóba használt festéktípusról már lényegében döntött a nyomtató megvásárlásakor, így ebből a szempontból minden világos. Tintasugaras nyomtatási technológiát alkalmazó nyomtatók egyszerűen tintapatronokat igényelnek, ha viszont a lézeres nyomtatási technológiát részesítette előnyben, akkor tonereket kell majd keresni. Ha nem teljesen világos, hogy berendezése milyen nyomtatási technológiát alkalmaz, akkor olvassa el a nyomtató megvásárlásakor kapott kézikönyvet.

A toner/tintapatron márkája nem okoz Önnek fejfájást

A tintapatronok vagy tonerek márkájára érvényes ugyanaz, mint a típusukra. Tehát eredeti tonert vagy tintapatront lényegében a megvásárolt nyomtató márkája alapján választ. Ezen a ponton felmerül egy kérdés az utángyártott, vagyis kompatibilis tonerek és tintapatronok alkalmazásával kapcsolatban.

Eredeti vagy utángyártott?

Ahogy már jeleztük, a toner vagy tintapatron kiválasztásakor lehetőség áll rendelkezésre. Dönthet a nyomtató gyártója által gyártott eredeti toner vagy tintapatron mellett, illetve választhatja az utángyártott tonert vagy tintapatront.

Minden nyomtatógyártó próbálkozik bizonyos módon „nyomást“ gyakorolni a felhasználóra, hogy a berendezésében csakis eredeti tonert vagy tintapatront alkalmazzon. Mindamellett el kell objektíven mondani, hogy a minőségi tulajdonságok szempontjából az utángyártott tonerek és tintapatronok nem állnak rosszabbul, ugyanis paramétereik összehasonlíthatók az eredeti változatokkal. Az árkülönbség azonban gyakran óriási.

Függetlenül attól, hogy melyik lehetőséget választja, tudnia kell, hogy egyik esetben sem tesz rossz lépést és az eredeti, illetve az utángyártott tonerek vagy tintapatronok is garantálják a minőségi nyomtatást. Azonban, hogy 100%-ban biztos legyen az utángyártott tonerek vagy tintapatronok minőségében, keressen rajtuk információt, hogy megfelelnek-e a nemzetközi ISO 9001 szabvány követelményeinek.

Dönthet az oldalkapacitás alapján is

Ha gazdaságos nyomtatásra törekszik, akkor az áron túlmenően a konkrét toner vagy tintapatron leírásában a lapkapacitás adatát sem szabad figyelmen kívül hagyni, mert ez az adat a nyomtatható oldalak számáról tanúskodik.

A kínálatban tehát találhat tonereket vagy tintapatronokat különböző térfogatú festékmennyiséggel és lapkapacitással. Ne feledje azonban, hogy ez az adat az oldal 5%-os lefedettségére vonatkozik. A megfelelő toner vagy tintapatron kiválasztásakor nem szabad elfelejtenie azt a tényt sem, hogy a legolcsóbb toner nem mindig a legoptimálisabb választás. Ezért a konkrét toner vagy tintapatron előnyösségéről meggyőződhet egy egyszerű átszámolással.  A toner vagy tintapatron ára / lapkapacitás = 1 nyomat ára. Egy ilyen egyszerű kalkuláció segít a választásban, hogy melyik tonert vagy tintapatront érdemes a nyomtatóba megvásárolni. És most közösen vessünk egy pillantást arra, hogy a megfelelő toner vagy tintapatron kiválasztása miként működhet a gyakorlatban.

ÚTMUTATÓ TONER VAGY TINTAPATRON KIVÁLASZTÁSÁHOZ

1. Üres a tonerem vagy tintapatronom és ismerem a jelölésüket

Ha keze ügyében van az üres tintapatron vagy toner és le tudja olvasni a jelölést, akkor a választás és megrendelés folyamata nagyon gyors lesz, és a tonert vagy tintapatront két napon belül kézhez kapja. Szóval mit is kell tennie? 

Nem bonyolult, elegendő a toner vagy tintapatron jelölését beírni a keresőmezőbe. Így a keresőrendszerbe nem szükséges feltüntetni a nyomtató típusát vagy márkáját és a színszűrőt is kihagyhatja. A rendszer mindent elvégez Ön helyett és megmutatja az összes releváns eredményt, melyek keretén belül eredeti vagy utángyártott tonert, illetve tintapatront kínál fel.

A keresőrendszer akkor is képes tonereket vagy tintapatronokat felkínálni, ha a jelölés nem teljes. Ha kazettájáról csak a kódszámot tudja leolvasni, a rendszer beazonosítja és néhány alternatív terméket kínál fel ezzel a jelöléssel. Hogy jobban elképzelhesse, bemutathatjuk ezt egy egyszerű példán. Az üres festékkazettán a 3380 számot találta. Miután beírja a kódot a keresőmezőbe, felajánl Önnek egy eredeti vagy utángyártott Brother TN-3380 fekete tonert.

2. A toner jelölését nem ismerem, de ismerem a nyomtató modelljét és márkáját

Ne búslakodjon akkor sem, ha a toner vagy tintapatron jelölését nem tudja, mert ha ismeri a nyomtató márkáját és modelljét, akkor a megfelelő toner vagy tintapatron kiválasztását ugyanolyan gyorsan megteheti. A különbség csakis abban rejlik, hogy a toner vagy patron jelölése, illetve kódja helyett a keresőmezőbe a nyomtató márkáját és modelljét írja be. A rendszer ebben az esetben is eredeti vagy utángyártott tonerek megfelelő skáláját kínálja fel Önnek.

3. Megpróbálom egyedül, de nagy a választék és nem vagyok biztos benne

Lényegében egyedül is kereshet megfelelő tonert vagy tintapatront oldalunkon úgy, hogy megadja a toner vagy tintapatron típusát (eredeti vagy utángyártott termék), a szűrőben bejelöli a kívánt színt és rákattint a gyártóra, esetleg választhat ábrázolást népszerűség alapján, vagy felsorakoztathatja a legolcsóbb illetve a legdrágább terméktől kezdve. Ezen paraméterek beírását követően a keresés eredményeként valószínűleg több terméket is kap. Az egész kínálat termékkénti átböngészése így több tíz értékes percet vesz igénybe, ezt az időt azonban sokkal ésszerűbben is kihasználhatja. A mi keresőrendszerünk nagyon pontos és rendkívül megbízhatóan működik. Tehát a megfelelő toner vagy tintapatron ilyen bonyolult keresési módjára nincs semmi oka. Ez még inkább érvényes azon okból, hogy bármikor igénybe veheti szolgáltatásainkat és tanácsadásunkat.

Segítünk és tanácsot adunk a választásban

Nem ismeri sem a cartridge sem a nyomtató típusát?

Hívjon bennünket és mi majd irányítjuk, hogy mindent megtaláljon és tanácsot adunk.

Problémákba ütközött a toner vagy tintapatron kiválasztásánál? Bátran forduljon hozzánk. Választunk Önnek eredeti vagy utángyártott tonert vagy tintapatront, amely kielégíti nyomtatója és az Ön igényeit is. Kapcsolatba írjon e-mail címünkre info@CDRmarket.hu.