(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Hogy jelöljünk és címkézzünk termékeket és anyagokat

Ha ketten csinálják ugyanazt, az már nem ugyanaz. Egy régi, jól ismert közmondás rámutat arra, hogy ha ketten végzik ugyanazt a tevékenységet, az eredmény általában mindig eltérő. Ezt a közmondást azonban nyugodtan vonatkoztathatjuk az anyagok, termékek és áruk jelölésére szolgáló címkékre is. A címkék képességei és lehetőségei eltérőek és ebben az esetben is előfordulhat, hogy a jelöléseknél a végeredmény hatása teljesen más lesz.

Az öntapadós címkék fontos információkat tartalmaznak. Termékek, tárgyak, csomagolások vagy borítékok azonosítására szolgálnak, de akár figyelmeztethetnek is veszélyre, vagy magukra vonhatják a figyelmet reklámtevékenységek során. Ez természetesen csak néhány a leggyakoribb alkalmazási módszerek közül, hiszen a címkék felhasználási területe sokkal szélesebb körű. A címkék sokféle felhasználásához logikusan kapcsolódnak különböző, a tulajdonságaikra vonatkozó követelmények. Így különféle méretek, alakok, anyagok és címkefelületek állnak rendelkezésre.

Választhatók ezért öntapadós címkék fényes vagy matt felületű papírból, vagy különleges követelmények esetén nagyobb tartósságú anyagokból készült címkék. A címkék kínálata folyamatosan bővül, de ma az öntapadós címkéket vizsgáljuk meg, melyek annak ellenére, hogy egy ideje már piacon vannak, mégis képesek 100%-ban ellátni funkciójukat.

Öntapadós címkék thermo tekercsek

A fehér, matt, hőérzékeny és permanens ragasztóval ellátott papírból készült címkék tekercsekben nem igényelnek tintát, tonert és nyomtatószalagot sem. Az ok nagyon egyszerű. A termo nyomtatóknak erre nincs szükségük. Ha úgy gondolja, hogy az öntapadós címkék készítésének ezen alternatívája nagyon költséges, akkor a címkenyomtatók sokoldalú kínálata meggyőzi az ellenkezőjéről.

Kezdődik ugyanis árban hozzáférhető hordozható nyomtatókkal, majd következnek az asztali nyomtatók, melyek úgyszintén nem vezetik csődbe és a végén a drágább ipari nyomtatók kaptak helyet. Ezek viszont már olyan vállalatok, cégek és üzemek számára készültek, ahol az öntapadós címkéket százasával, vagy inkább ezresével nyomtatják és ilyen termo nyomtatót megengedhetnek maguknak. Térjünk azonban vissza a címkékhez.

Öntapadós címkék thermo tekercsekben megfelelnek a legtöbb hétköznapi alkalmazáshoz. Nagyszerűek termékek és csomagolások jelöléséhez, jó szolgálatot tesznek postai szállítmányok, borítékok küldésekor, de szívesen használjuk őket irodai bútorok, mappák vagy dokumentumok jelöléséhez is. A címkék gyengesége a rövidebb tartósság.

Tipp: A Brother, Dymo és Casio címkenyomtatók nagyszerű segítőtársak. Lássuk, hol is tudjuk használni őket.

Öntapadós címkék TTR - tekercsek

Ha prioritás a címkék nagyobb tartóssága, akkor az ideális választás a TTR címkék lehetnek. A TTR öntapadós címkék, vagy ha úgy szeretné thermo transfer címkék tekercsekben, speciális papírból készülnek. Míg a thermo öntapadós címkéket használó címkenyomtatók nem igényelnek tintát, tonert vagy szalagot, a TTR címkékkel dolgozó berendezések számára a TTR szalagok elengedhetetlenek.

A TTR szalagok viaszt vagy gyantát tartalmaznak, ami meleg hatására átkerül a papír öntapadós címkékre és így történik meg a nyomtatás. Nem kivételes a viasz és gyanta kombinációja sem a szalagokon. A TTR öntapadós címkék felhasználási területe hasonló a thermo öntapadós címkékhez. Jó szolgálatot tesznek irodákban, postahivatalokban és logisztikában is termékek, súly, árak, vonalkódok és más szükséges adatok jelölésében.  

Öntapadós címkék A4

A kiegyensúlyozott kínálatról gondoskodnak az öntapadós A4-es címkék is, melyek gazdaságosság szempontjából a polcok, raklapok, dobozok, termékek, anyagok vagy szerszámok jelölésének legelőnyösebb alternatívái. Ezek a címkék meglelik helyüket természetesen a háztartásokban vagy irodákban is.

Az A4-es öntapadós címkék kiváló olvashatóságot kínálnak, meglehetősen tartósak, de a felhasználó szempontjából a legfontosabb, hogy nem igényelnek semmilyen különleges berendezést, nyomtatásukhoz elegendő bármilyen tintasugaras vagy lézernyomtató.

Tipp: A tintasugaras és lézernyomtató közötti különbség