(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Ezek a leggyakoribb hibák nyomtató vásárlásakor

Hogy milyen nyomtatót válasszunk otthonra ezzel már több alkalommal is foglalkoztunk és nem hagytuk figyelmen kívül azokat a jeleket sem, melyek világosan a tudomásunkra hozzák, hogy új nyomtatóra lesz szükség. A következő sorokban ezért rámutatunk a leggyakoribb hibákra, melyeket a nyomtató vásárlásakor jó lenne elkerülni, és adunk még néhány hasznos tippet és tanácsot.

Ideális nyomtató megvásárlása alapvetően egyáltalán nem tér el más fogyasztói elektronika vásárlásától. Általában nagyobb befektetésről van szó, ezért egyáltalán nem szabad elsietni. Akár laptop, okostelefon, vagy esetünkben nyomtató vásárlásáról van szó, jól teszi, ha mindent alaposan átgondol és nemcsak az érzései, márkák vagy az ár alapján hoz döntéseket. Természetesen az elkövethető hibákból több is van. Nézzük hát ezeket meg aprólékosabban.

Ne hagyja magát befolyásolni reklám vagy az eladó által

A nyomtató megvásárlása előtt döntse el, hogy milyen paramétereket és funkciókat vár el az új berendezéstől. Ha már világosan látja mit is szeretne vásárolni, akkor elkerülheti olyan nyomtató megvásárlását, melyet ugyan az ékesszóló eladó dicsőített, de hazatérve rádöbben, hogy ilyen berendezés az Ön számára lényegében felesleges. Elvileg semmi komoly nem történt, mert az áru törvényes határidőn belül indoklás nélkül is visszaadható. De miért vesztegetné az időt és tenne meg két utat, mikor átgondolt vásárlással egyszer is elegendő?

Hasonló a helyzet akkor is, ha webáruházban vásárol nyomtatót. Mindannyian jól ismerjük a reklámok erejét. Ezért a webáruházak böngészése során ne engedjen a tetszetős bannerek vagy tökéletes reklámok csábításának és tartsa szem előtt, hogy milyen nyomtatót keres. Ellenkező esetben rendelhet olyan nyomtatót, melyet más körülmények között valószínűleg nem vásárolna meg.

Ne elégedjen meg egy változattal

Ne legyen kényelmes. Vegye a fáradtságot és válasszon több nyomtató modellt, melyek esetleg számításba jöhetnek. Hasonlítsa őket össze és keressen szavahihető, nem szépített véleményeket, melyek valóságos képet tudnak nyújtani a nyomtatók előnyeiről és hátrányairól is.Használja fel közben az elején meghatározott paramétereket.

Keressen jó árat, de ennek ne rendeljen mindent alá

Kinek is nem vonzó egy érdekes ár? Válaszolunk Ön helyett. Mindenkinek. Azonban megbocsáthatatlan hiba lenne, ha a nyomtató teljes kiválasztását csak a kedvező árnak rendelné alá és engedne az eredeti követelményeiből. Ilyen megközelítéssel könnyen megtörténhetne, hogy a tervezett többfunkciós nyomtató helyett párszáz forint értékben választ nyomtatót, amely mérföldekre távolodik az eredeti elképzeléstől. És még természetesen fennáll a kérdés, hogy hol, vagy pontosabban mondva min fog dokumentumokat szkennelni vagy sokszorosítani. Értelemszerűen nem jó a másik véglet sem. Miért is pazarolná feleslegesen a pénzt olyan berendezésre, ami „zsúfolt“ technológiai újdonságokkal, amiket gyakorlatilag nem is fog használni? Úgy tűnik, az árral kapcsolatban érvényes az arany középút.

Nyomtató vásárlása előtt győződjön meg a fogyóeszközök költségeiről

A nyomtatók és fogyóeszközökkel kapcsolatban egy kis összehasonlítást alkalmazunk, amely egészen találó. Igaz, hogy nem minden arany, ami fénylik – ebben az esetben 100%-ban. No és mindjárt eláruljuk, mire is céloztunk. Első látásra sok nyomtató vonzó árban, amely valóban érdekes. Nem kell, hogy csalódást okozzanak a nyomtató funkciói sem. Rosszabb azonban a helyzet, ha rátekintünk a nyomtató eredeti fogyóeszközeinek árára, ami egy rossz álomnak tűnhet. Sajnos, ha most megcsípjük magunkat, ez nem segít és az eredeti fogyóeszközök ára némely esetekben túlszárnyalhatja magának a nyomtatónak az árát. Ha tehát már döntött egy konkrét nyomtatómodell mellett, ellenőrizze az eredeti tonerek vagy tintapatronok árát. Ellenkező esetben nem marad más megoldás, mint a minőségi utángyártott tintapatronok szolgáltatásaira támaszkodni.