(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

A nyomtatón kívül milyen berendezések kellenek egy igazi irodába?

Ha irodáról van szó, akkor legtöbbünk szemei előtt megjelenik az irodai bútor, íróasztal számítógéppel, képernyővel és billentyűzettel, vagy a laptop egérrel. Esetleg néhányunknak még eszébe jut a nyomtató és más apróságok, melyek az íróasztalról nem hiányozhatnak. Az viszont tény, hogy a mai világ mozgatóereje a technológia és ezért bizonyára inkább tudjuk értékelni irodánk bebútorozásakor azokat a berendezéseket, melyek munkánkat megkönnyítik vagy növelik munkánk hatékonyságát, mint egy belsőépítész vagy lakberendező szolgáltatásait.

 Természetesen nem akarjuk alábecsülni az iroda elrendezését és a megfelelő bútor kiválasztását sem. A bútor, és végső soron maga az irodai íróasztal elvileg fontos, ugyanis elegendő helyet kell biztosítania a számítógép és tartozékai, vagyis a billentyűzet és az egér kényelmes elhelyezéséhez.

Nem hagyhatjuk figyelmen kívül a szekrényeket és irodai széket sem, mivel ez teszi lehetővé a dinamikus ülést és ezzel mérsékli a hosszú ülésből adódó egészségre gyakorolt negatív hatásokat. Azonban a modern és jól felszerelt irodában mindenekelőtt a technológia viszi a prímet, illetve berendezések, melyekre a következő sorokban összpontosítunk.

1. Vezeték nélküli dokkoló állomás

Ez a berendezés lehetővé teszi a laptop egyszerű, gyors és biztonságos vezeték nélküli csatlakozását a hálózathoz vagy más perifériákhoz. Vezeték nélküli dokkoló állomással három legyet üt egy csapásra. És ez nem csak a laptop és hálózat, képernyő, billentyűzet, egér vagy más irodai berendezésekkel való már említett egyszerű csatlakoztatást jelenti.

Az irodában számtalan eszköz működik USB porttal, így a berendezések csatlakoztatását gyakran váltogatjuk, hogy más, éppen aktuális eszközt csatlakoztathassunk. Ez a gyakori cserélgetés nem hozza meg a kívánt eredményt és egy idő elteltével mindenkinek az idegeire megy. Így a gyors kapcsolatteremtés és nagysebességű adatátvitel bizonyára jól jön. A biztonság sem utolsó dolog, ugyanis a feldolgozott adatok védelmét titkosítás és hatékony hitelesítő protokollok biztosítják. Érdemes még megemlíteni a tárgyalótermek prezentációs technikájához való egyszerűsített hozzáférést, különösen projektorok esetében. No és most éppen a projektoroknak adjuk át a helyet.

2. Projektor

A projektor egy kiváló és nélkülözhetetlen segítőtárs kisebb cégek vagy kisvállalkozások estében, akik üléseken vagy konferenciákon teljesen pontos és elfogulatlan képinformációt kívánnak munkavállalóiknak átadni. Projektor alkalmazásával biztos lehet benne, hogy az üléseken és iskolázásokon előadása precíz vizualizációjával minden alkalmazott vagy kolléga figyelmét magára vonja. Lehetőségei szinte korlátlanok, ugyanis neves márkák kínálatából választhat projektort, amely leginkább megfelel az Ön igényeinek.

Mindnyájuk közül megemlíthetjük a HP, Epson vagy Canon társaságot. Ezen gyártók termékeit valószínűleg jól ismeri és használja is irodájában. Akár tonerekről vagy tintapatronokról van szó, ezeknek az elismert márkáknak a termékei kiváló minőséggel és megbízhatósággal rendelkeznek. Nem lesz ez másként projektorok esetében sem.

3. Külső monitor

A laptopok a vállalati környezet elengedhetetlen részét alkotják. Rugalmasságot nyújtanak, ami lehetővé teszi a munkát az irodában és útközben is. Az irodában azonban a hatékonyságnak új dimenziót nyújthat és külső monitornak köszönhetően kihozhatja a laptopból a maximumot. És nem is bonyolult. Ha csatlakoztatja a nagy felbontású monitort laptopjához, egy újabb munkafelülethez jut, ahol további alkalmazások jeleníthetők meg. Egyszerű megoldás, amely végső soron jelentősen hozzájárul a munka magasabb hatékonyságához. 

4. Hibrid laptopok

Ma már többször is említettük a laptopokat. Mindazonáltal figyelmébe ajánljuk a hibrid laptopokat, melyek a hagyományos funkciók mellet érintőképernyővel is rendelkeznek. Ezek a berendezések nemcsak egy hagyományos iroda számára, hanem otthoni munkavégzés, vagyis úgyn. „home office“ számára is tökéletes választást jelenthetnek. Ennek több oka is van.

A hibrid laptopok előnye a megbízhatóság, gyorsaság, könnyű súly, de legerősebb ütőkártyájuk az alakíthatóság. A hibrid laptopok testük különleges kialakításának köszönhetően különféle állásban használhatók. Míg egyes modellek egy egységet alkotnak és az érintőképernyő különböző módon hajtogatható, más laptopok még tovább mennek és leválasztható képernyőt kínálnak egy speciális támasztékkal. Némely modellek stylus tollal is rendelkeznek grafikai munkához.  

Nappal dolgozhat rajtuk és este táblagép formájában játszhat vagy filmet is nézhet. Ezért nem meglepő, hogy ezek a berendezések háttérbe szorítják a táblagépeket (kivételt képeznek a grafikus táblagépek) és egyre gyakrabban vannak besorolva az otthoni iroda felszerelései közé.