(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

A legkisebb Canon nyomtató? PIXMA TS705 öt tintával

A Canon társaság hírnevéhez híven, az év elején egy olyan berendezést dobott piacra, amelynek szerintünk nem kell megküzdenie a vásárlók kegyeiért. Nézzük hát meg egy kicsit közelebbről is ezt az új tintasugaras nyomtatót a Canon kínálatából.

A Canon PIXMA TS705 legkisebb nyomtatójának megemlítésekor elsősorban az otthoni felhasználók figyelhetnének fel, akik számára ez a berendezés mintegy testreszabott. Viszont a Canon újdonságán egyértelműen elgondolkodhatnak a kisebb cégtulajdonosok is, akiknek fontos a gazdaságos nyomtatás, de nem szeretnének feleslegesen pénzt fektetni igényesebb megoldásokba. Természetesen a nyomtató több előnnyel is rendelkezik.

A PIXMA TS705 a siker minden előfeltételével rendelkezik

Az öttintás PIXMA TS705 nyomtató bemutatkozását kezdhetjük az elődjével, a PIXMA iP7250 nyomtatóval való összehasonlítással. Azonban az új nyomtatómodellnek ez nem jelent egyenértékű partnert, mivel a PIXMA iP7250 már több mint 6 éve piacon van és így logikus, hogy az új nyomtatóval nem versenyezhet. Miben különbözik tehát ez a két berendezés egymástól?

Mindenekelőtt funkcióikban és méretben. Ez az új nyomtató javára szól, amely az idősebb modellel összehasonlítva megközelítőleg 18%-kal kisebb. A PIXMA TS705, kompakt mérete mellett, 4800 ×1 200 DPI felbontású tintasugaras nyomtatási technológiát kínál, ami semmilyen kétségeket sem hagy a nyomatok minőségét illetően.

Eltérően az előző modelltől a Canon újdonsága rendelkezik kétoldalas nyomtatással és áttekinthető LCD kijelzővel, ami egyszerűvé teszi a nyomtató kezelését. A nyomtató azonban kiváló csatlakoztathatósággal és mindenekelőtt hangvezérléssel is büszkélkedhet, ami jelenleg trend az intelligens berendezések kezelésénél.

Nem hagyhatjuk figyelem nélkül a 2 papírtálcát sem, melyekbe összesen 350 darab irodai papír helyezhető el, és figyelemre méltó a kétirányú papíradagoló is. Ez játszva elbánik minden papírmérettel a 8,9 x 8,9 cm nagyságtól egészen a standard A4-es méretig. Természetesen nem jelent problémát a fotópapírok matt vagy fényes felülete sem.

Jól jönnek az egyedülálló tintapatronok is

Az öt egyedülálló tintapatron garancia a nyomtatott szöveges dokumentumok, grafikus kreatív kimenetek, fotók vagy CD, illetve DVD nyomatok kiváló minőségére. Azonban a különálló tintapatronok esetében elsősorban a gazdaságossági szempontot kell kiemelnünk.

Ugyanis az önálló tintapatronok lehetővé teszik, hogy csupán azt a színt cserélje, amelyiket a nyomtató valóságosan elfogyasztott. Használhat XL vagy XXL patronokat, de az utángyártott tintapatronokról is elgondolkodhat, amelyek ugyanolyan, vagy legalább összehasonlítható nyomtatási minőséget biztosítanak, mint az eredeti tintapatronok. Természetesen kisebb kiadásokkal.

Az okoseszközökről való nyomtatás magától értetődő

A PIXMA TS705 nyomtató az iOSi Android operációs rendszerekkel kompatibilis ingyenes Canon PRINT alkalmazás segítségével kényelmes nyomtatást tesz lehetővé számítógépről, táblagépről és mobil okoseszközökről. APIXMA CloudLink szolgáltatásnak köszönhetően pedig egyszerűen nyomtathat felhőszolgáltatásokon vagy a szociális hálózatokon keresztül is.

Az okoseszközökhöz több alkalmazás is elérhető. Felhívjuk a figyelmet például az Easy-PhotoPrint Editor alkalmazásra, amely majdnem csak végtelen lehetőségeket kínál fotók, kollázsok vagy saját naptárak szerkesztésében, melyeket kinyomtathat több típusú papírra is. Ugyanis, mint ezt a fentiekben már jeleztük, a Canon legkisebb PIXMA TS705 nyomtatója megbízhatóan nyomtat bármilyen adathordozóra. Beleértve a mágneses vagy öntapadó papírt is. További hasznos szolgáltatás pedig az Easy Ink Delivery, amely időben figyelmeztet a fogyóban levő tintára.