(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Ismerje meg a Canon-t, a világ egyik leginnovatívabb cégét

Tudta, hogy a Canon elnevezés a japán könyörületesség istennő Kwan-jin nevéből származik? A cég eredeti neve ugyanis Precision Optical Industry, Co. Ltd. volt. Ezt a cég 1947-ben változtatta meg, miután korábban hasonlóan „Kwanon“-nak nevezte el az első fából készült fényképezőgépének prototípusát.

A japán Canon társaság, amely világszerte vezető szerepet tölt be a képalkotás és az információs technológia innovációja terén, 1937-ben alakult. Jelenleg a cég több mint 190 000 embert foglalkoztat a világ 256 országában. Elsősorban az optikai, orvosi és ábrázolótechnológiákra összpontosít. Különösen ismertek a fényképezőgépek, kivetítők, biztonsági technológiák, irodai berendezések és tartozékaik, multifunkciós nyomtatók és szkennerek, valamint képalkotási technológiához tartozó eredeti fogyóeszközök teljes skálája, mint a nyomtató tonerek illetve festékkazetták és még sok más.

A társaság filozófiája a közjót célozza

A márka változatlan alapját, üzleti tevékenységét és szponzori aktivitását a Canon társaság vállalati filozófiája tükrözi, amelyet egyetlen japán szó „Kyosei“ jellemez. Fordításban ez azt jelenti „együtt élni és dolgozni a közjó érdekében“. Ezt az elvet a Canon társaság minden alkalmazottja elfogadta, tehát befolyásolja küldetésüket és értékeiket, valamint üzleti tevékenységük végzésének módját is.

Ezt a felelősségteljes üzleti megközelítést és annak figyelembevételét, hogy a társaság működése miként befolyásolja ügyfeleit, alkalmazottait, partnereit és általában az egész világot, az a tény is bizonyítja, hogy pontosan a Canon cég vezette be elsőként a lézeres tonerek újrahasznosítási programját.

Innovációk, amelyek a lehetetlen határáig érnek

A Canon társaság képalkotási technológiáját folyamatosan újítja és bővíti. Ezen területek szakértőin keresztül a cég sikeresen részt vesz nemcsak a műholdak, egészségügyi, optikai vagy képalkotási technológiák fejlesztésében, hanem a nyomtatási és ipari berendezések lehetőségeinek bővítésében is. Ezzel szó szerint letarolja azokat a határokat, melyeket ez idáig lehetségesnek tartottak. A kiváló irodai faxkészülékeknek, mono és multifunkciós nyomtatóknak, valamint a Canon fogyóeszközei választékának köszönhetően munkáját sokkal gyorsabban és ügyesebben végezheti el.

Engedje, hogy CAD vázlatai, reklámgrafikái, fényképei és művészete élénk színekben tűnjenek ki a papíron, amelyek mindig kiállítási minőségű nyomatot biztosítanak. Csakis Önön múlik, hogy fényes, csillogós vagy matt felületű papírt választ kreatív ambíciói beteljesüléséhez. Esetleg növelje nyereségét, és fedezze fel a Canon márka nagy volumenű nyomtatói által kínált új lehetőségeket.

A Canon nyomtatók a minőségi technológia szinonimái

Bár a társaság története fényképezőgépek gyártásával kezdődött, a Canon nem teljesen újonc az irodai képalkotási technológia területén sem. A cég már a 70-es évek végén elkezdett nagyobb hangsúlyt fektetni az irodai berendezések – különösen a nyomtatók és másolók – gyártására. Azonban a nyomtatók gyártását teljes erővel csak 1975-ben kezdte meg, amikor piacra dobta első lézernyomtatóját.

Ezt követően, 1985-ben elkezdte együttműködését a Hewlett-Packard márkával, amelynek nyomtatóiba a Canon cég szállít minden lézertechnológiát. Az is ismert, hogy a Canon számos szabadalom birtokosalézeres tonerek gyártásának területén. Ez a szoros partnerség a Canon éves bevételének csaknem ötödét alkotja. Ahogy ennek a szegmensnek a jelentősége az évek során nőtt, a Canon a világ vezető toner és nyomtatógyártójává vált. A társaság utolsó hivatalos jelentése alapján ugyanis az irodai képalkotási technológiák, mint a multifunkciós berendezések, nyomtatók és szkennerek értékesítése a cég forgalmának több mint 45%-át hozza (összehasonlításképpen a fényképezőgépek szegmense a forgalom mindössze 25,5%-t teszi ki).