(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Dymo címkézők és címkenyomtatók

Néhány más márkától eltérően a Dymo társaság logójával nem találkozhatunk sok különféle berendezésen. De ezért még nincs okunk bánkódásra. A cég egyszerűen úgy döntött, hogy csak azzal fog foglalkozni, amihez legjobban ért. Az eredmény megbízható Dymo címkézők és címkenyomtatók profi kábeljelöléshez, de irodai mappákhoz, fűszertartókhoz és még sok más dologhoz is.

A Dymo nem tartozik a címkézők és címkenyomtatók piacán a kezdők közé. A cég története ugyanis több mint 60 évvel ezelőtt kezdett íródni. A napfényes Kaliforniából származó cég mechanikus címkézőkkel kezdett, ma a Dymo márka kínálatában első osztályú ipari, hordozható vagy asztali címkézők komplett sorozatát találhatjuk meg, amelyek érvényesülnek munkahelyeken, irodákban, raktárakban, háztartásokban és nyugodtan akár az osztálytermekben is.

A mechanikus címkéző a klasszikus, az elektronikus címkéző a biztos választás

Természetesen a Dymo márka kínálatában ma sem hiányoznak a fent említett mechanikus címkézők. A mechanikus címkézők kiváló tartóssággal és így hosszú élettartammal tűnnek ki, de emellett nagyon praktikusak, nem igényelnek csatlakozást és képesek 9-12 mm nyomtatási szélességű címkéket előállítani. Ezeket felhasználhatja otthoni irodájában, műhelyében és a háztartásban bármilyen tárgy megjelölésére.

Ha azonban a munkát a címkékkel szeretné felgyorsítani, és egyben a címkézőt tervezi kábelek vagy elosztószekrények jelölésére is használni, akkor válasszon inkább a Dymo LabelManager vagy Dymo Rhino hordozható elektronikus címkézők sorozatából, amelyek villanyszerelő szimbólumokkal is rendelkeznek. Ezekkel a címkézőkkel természetesen csak akkor feliratozhatók a kábelek, ha öntapadó szalagokat használ, és létrehozza a már jól ismert fülecskéket, vagy hagyományosan körberagasztja a kábeleket. A kábelek címkézését közvetlenül szalag nélkül a Dymo címkézők nem teszik lehetővé, a kábelek, illetve védőcsövek feliratozására egyéb berendezések szolgálnak. De térjünk vissza a Dymo címkézőkhöz. 

A Dymo érdeklődést kelt címkézőivel és címkenyomtatóival is

Mint már fentebb jeleztük, a Dymo címkézők magasabb osztályú berendezéseket képviselnek, amelyek 9 mm, 12 mm, 19 mm, 24 mm vagy akár 54 mm szélességű szalagokat is képesek nyomtatni. Általánosságban ezek a berendezések egyszerű kezeléssel, és kijelzővel rendelkeznek, amelyen közvetlenül láthatók a címkék még a kimenet és nyomtatás előtt az összes hasznos részlettel együtt, mint az elődefiniált szimbólumok, különféle betűtípusok, keretek, írásjelek, de a diakritika, vagy a dőlt, illetve félkövér betűk is.

A felhasználó szempontjából szintén fontos az a tény, hogy a Dymo címkézők kínálata olyan berendezéseket is magába foglal, amelyek USB porton keresztül csatlakoztathatók a számítógéphez. Az ilyen alternatíva előnye egyrészt a standard számítógépes billentyűzet használatának lehetősége, másrészt adatok, különféle szimbólumok vagy képek más alkalmazásokból történő importálásának egyszerű opciója a címke létrehozásához. Ha azonban nem készül a címkézőt számítógéphez csatlakoztatva használni, akkor sem történik semmi. Számos olyan hordozható berendezés áll rendelkezésre, amelyekbe közvetlenül beírhatja a szükséges szöveget vagy szimbólumokat közvetlenül a címkéző billentyűzete által.

A hordozható címkézőkkel természetesen az Ön lehetőségei nem érnek véget. Külön fejezetet alkotnak a kompakt Dymo LabelWriter címkenyomtatók, amelyek a közvetlen hőnyomtatás elvén működnek, és ezért képesek bármilyen tintapatron nélkül nyomtatni speciális papír vagy akár műanyag címkéket is 56 mm, 62 mm vagy 104 mm szélességben. Némely címkézőkhöz hasonlóan a Dymo LabelWriter címkenyomtatók USB porton keresztül csatlakoztathatók a számítógéphez. A már említett előnyökön kívül bizonyára örömet okoznak magas DPI felbontással, ezért a lakcím, szállítási vagy bármilyen más cím profi minősége nem lesz meglepő.

A címkézőkkel a Dymo szalagok és címkék is lépést tartanak

Dymo szalagok és címkék szigorú teszteken mentek át, amelyek garantálják ellenállóképességüket az UV sugárzással, alacsony vagy magas hőmérséklettel illetve vízzel szemben. Elvileg tehát a tárgyak feliratozására minden címke és szalag alkalmas. Különleges követelmények esetében, például kábelek feliratozásához azonban mégis célszerűbb rugalmasabb nejlonszalagokat használni, amelyek jobban tapadnak a kerek kábelekhez.

A széles kínálatból kiemelhetjük a D1 szalagokat is, amelyek optimális alternatívát jelentenek a professzionális címkézők számára. Többek között a D1 szalagok nagyobb hőállósággal és jobb felületi tapadással büszkélkedhetnek a többi szalagokkal szemben. Azonban a szöveg vagy grafika nagyszerű olvashatóságát együtt az ésszerű tartóssággal a LetraTag vagy Rhino szalagoktól is elvárhatja.