(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

A HP betartja fenntarthatósági programját

A HP társaság technológiákat alkot, amelyek világszerte javítják az emberek életét. Ez azonban nemcsak a lenyűgöző élményt nyújtó nyomtatók, tonerek és egyéb berendezések széles választékáról szól. A HP társaság célja ugyanis, hogy a világ legfenntarthatóbb vállalatává váljon.

 

A fenntarthatóság mindannyiunkat érint

Húsz évvel ezelőtt a HP társaság közzé tette első környezetvédelmi és szociális jelentését a környezetvédelemre gyakorolt hatásáról. Azért tett így, mert filozófiája olyan elképzelésen alapszik, amely messze túllép a nyomtatók, tonerek és egyéb termékek eladásából származó nyereség határain. Megalakulása óta a HP hisz abban, hogy az emberiség szolgálatában működő technológiák létrehozásával mindenki számára megfelelő feltételeket teremthet a jobb élethez.

A HP termékek, mint a tonerek, tintapatronok és egyebek gyártása, szállítása és felhasználása jelentős mennyiségű természeti erőforrást és energiát igényel. A HP volt az első globális IT társaság, amely közzé tette a cég által produkált teljes karbonlábnyomot és az elsők között hozta nyilvánosságra a komplett vízlábnyomot. Továbbra is méri őket, és minden erejével azon van, hogy javítsa ezeket az értékeket.

A globális járvány továbbra is problémákat okoz világszerte. Bolygónk jövőjét ugyanakkor súlyosan fenyegeti az egyre romló éghajlatváltozás. Bár ezek komoly kihívások, amelyeket nem lehet gyorsan leküzdeni, a HP társaság a változás katalizátorának tekinti őket. Mert csak bátorsággal és eltökéltséggel leküzdve a leküzdhetetlennek tűnő akadályokat lehet nagyra törő ugrást tenni előre.

A HP társaságnak határozott fenntarthatósági céljai vannak

A HP társaság 2030-ig szóló új fenntarthatósági programját úgy alakították ki, hogy munkavállalóit állandóan előrefelé ösztökélje, amiről a kitűzött célok is tanúskodnak. Például:

  • Arra irányuló erőfeszítések, hogy 2040-ig nulla szén- és üvegházhatású gázkibocsátást érjenek el az egész HP láncban, 2040 végére pedig 50%-os csökkentést ezen évtized végéig.
  • A 2030-as év végéig a termékek és a csomagolás 75%-ának cirkulációja.
  • Zéró erdőirtás papíralapú HP papír és csomagolóanyagok gyártása esetében.
  • 50/50 arányú nemek közötti egyenlőség elérése a HP társaság vezetőségében, és a nők nagyobb arányú képviselete (több mint 30%) a műszaki és mérnöki pozíciókban.
  • A faji és etnikai kisebbségek képviseletére vonatkozó munkaerő-piac követelmények teljesítése vagy túllépése.

A HP mindenki számára támogatja a digitalizálást

Mivel az olyan digitális technológiák, mint a mobiltelefonok, számítógépek, nyomtatók, tintapatronok vagy tonerek az emberi élet minden területére hatással vannak, fennáll annak a valós veszélye, hogy egyre többen maradnak digitálisan írástudatlanok. Ezt a HP társaság nem akarja elfogadni, így a digitális szakadék áttörésén fog dolgozni. Ez ugyanis sok embert akadályoz abban, hogy hozzáférjen a számukra szükséges műveltséghez, munkahelyekhez és egészségügyi ellátáshoz. A társaság célja ezért az, hogy a 2030-as évig felgyorsítsa a digitális egyenlőséget 150 millió ember számára.

A HP társaság úgy véli, hogy a legsürgetőbb társadalmi kihívások megoldására irányuló lépéseik megerősítik közösségét, és egyben ösztönzik az innovációt és a növekedést az egész vállalkozása terén