(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Ezek a tünetek jelzik, hogy új nyomtatóra lesz szüksége

Lassú, de ugyanakkor nagyon zajos nyomtatás vagy rossz minőségű és szemcsés nyomtatványok nemegyszer emlékeztetik Önt nyomtatója korára. Még ha idősebb nyomtatójával ez idáig elégedett volt és az új nyomtató vásárlását szándékosan halogatta, a nyomtató élettartamának végét jelző, egyre csak gyarapodó problémákat már sokáig nem hagyhatja figyelmen kívül. Tudja, milyen további jelek mutatják világosan, hogy itt az ideje új nyomtatómodell után nézni?

1. Egyre gyakrabban akad be a papír

A nyomtató belsejébe alkalmanként beakadt papír nem jelenti feltétlenül a berendezés problémáját. Ugyanis a papír beakadását sok esetben az irodai papír rosszabb minősége vagy a papírtálcába nem megfelelően elhelyezett papír okozhatja. Ha a papír rosszul van behelyezve az adagolóba, akkor egyszerre több papírlapot is behúzhat és végeredményben a papír bennragad a nyomtatóban.

Természetesen más helyzet alakul ki, ha a papír beakadása alaptalan és egyre gyakoribb. Ebben az esetben a legnagyobb valószínűséggel a nyomtató alkatrészeinek mechanikus kopásáról van szó, így számolni kell azzal a lehetőséggel, hogy a nyomtató hamarosan felmondhatja a szolgálatot.

2. A tinta vagy festék szokatlanul gyorsan fogy

Tintasugaras nyomtatók esetében a gyorsabb tintafogyás a nyomtatófej rendszeres tisztításához fűződhet, ami a tinta beszáradásának megelőzése céljából történik. Minden egyes kikapcsolás, pontosabban mondva a nyomtató mindenegyes újracsatlakoztatása az elektromos hálózathoz a nyomtatófej tisztítását eredményezi, ami bizonyos mennyiségű tintafogyasztással jár. Ilyen tintafogyasztás ugyan nem gazdaságos, de tervszerű és nincs benne semmi különös.

Rosszabb eset, ha nyomtatója nem tudja hatékonyan alkalmazni a tonert vagy tintapatront. Több tíz vagy száz dokumentum nyomtatása nélkül (természetesen az oldalkapacitástól függően) néhány napon belül üres nyomtatópatront jelez. A következő sorokban még egy rövid ideig a tintapatronoknál és tonereknél maradunk.

3. Toner vagy tintapatron vásárlása nem könnyű

Ha a toner vagy tintapatron megvásárlása egyre igényesebb és a speciális webáruházak kínálatának áttekintésével rengeteg időt veszít, akkor helyénvaló a kérdés, hogy megéri-e ez a fáradtságot. Végül mégiscsak nem lenne-e jobb összehívni a családi tanácsot és megegyezni egy nyomtatóban, amely egyrészt megfelel a család minden tagjának, és amelybe csak pár kattintással megvásárolhatja a megfelelő tonert vagy tintapatront?

4. Öreg nyomtatóját nem sikerült csatlakoztatni a Windows 10 rendszerhez

Ha öreg nyomtatóját nem tudja csatlakoztatni a Windows 10 operációs rendszerhez, amely 2015-ben került piacra, akkor sajnos semmit nem tehet. Az ok prózai. A gyártó a nyomtatót legnagyobb valószínűséggel már régóta nem gyártja és ezért újabb illesztőprogram sem áll rendelkezésre. A Windows 10 operációs rendszert elévült illesztőprogram nem ismeri fel, így a nyomtató a csatlakoztatott berendezések között nem található. Önnek pedig sajnos csak egy lehetősége marad, egy újabb tintasugaras vagy lézernyomtató modell után nézni.

5. Új nyomtató vásárlása más okokból is szükségessé válhat

Valószínűleg új nyomtató megvásárlását akkor sem kerülheti el, ha nyomtatója ugyan nem jelzi élettartama végének közeledtét, de Ön szeretne alkalmazkodni a korhoz és modern technológiát használni. A fejlődés mérföldes lépésekkel halad és a jelenlegi nyomtatók számos olyan technológiával felszereltek, amelyről az Ön régi nyomtatója csak álmodhatott. Ha ez idáig boldog volt, hogy nyomtatója az Ön segítségével megbirkózik a duplex nyomtatással, akkor a modern daraboktól számos technikai újdonságot várhat el. Ezekkel ugyan ma nem foglalkozunk, de biztos lehet benne, hogy a nyomtatógyártók kényeztetik ügyfeleiket minden tekintetben, és nagy a valószínűsége, hogy régi nyomtatójáról nagyon gyorsan elfelejtkezik.