(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Kyocera – az irodatechnika gyöngyszeme

A Japán Kyocera társaság a közép-európai régióba egy erős, világszerte elismert cég hátterét és minőségi termékeinek viszonylag széles portfólióját hozta. A hatékony napelemek, mobiltelefonok vagy csúcskategóriás kerámiakések mellett azonban különleges figyelmet érdemelnek a modern nyomtatók és kifinomult multifunkciós berendezések, amelyek munkakollektíváknak és egyéneknek segítenek kompromisszumok nélkül leküzdeni még a legigényesebb kihívásokat is.

Kyocera a történelem szemével

A Kyocera Corporation társaságot Dr. Kazuo Inamori alapította 1959-ben Kyoto Ceramic Co. Ltd. néven. Ebben az időben bizonyára maga az alapító sem sejtette, hogy cége egy napon a világ vezető beszállítói közé fog tartozni nyomtatók és irodai berendezések terén. A Kyocera, ugyanis hasonlóan sok más ismert vállalathoz, mint például a Brother, kezdetben teljesen más termékek gyártására szakosodott.

A Kyocera esetében elsősorban a szerkezeti kerámiák gyártása állt a középpontban. Kerámia tokok, szigetelők, vagy precíziós elektronikus alkatrészek a Kyocera cég műhelyéből a minőség szinonimájává váltak, és fokozatosan más érdekes termékekkel is bővültek, amelyek közül kiemelhetjük a kiváló kerámia késeket.

A lézernyomtatók, digitális fénymásolók és multifunkciós berendezések később érkeztek

A nyomtatók és multifunkciós berendezések gyártására a Kyocera a múlt század 90-es éveiben kezdett specializálódni. 2000-ben megalakult a Kyocera Mita Corporation leányvállalatuk, amit bizonyos szempontból a társaság egyik jelentős mérföldkövének tekinthetünk. Ugyanis a Kyocera Mita Corporation elvileg lehetővé tette a dokumentumkezelés és feldolgozás közös fejlesztését az információs rendszerek hálózati környezetében, miközben a Kyocera Mita egy átfogó megoldást kínált, amely felölelte a nyomtatást, másolást, a dokumentumok beolvasását és faxolását különös tekintettel a megbízhatóságra és minőségre nagyon alacsony üzemelési költségek mellett. Mindezt tekintettel a környezetvédelemre, amely egyébként megalakulása óta a Kyocera figyelmének középpontjában áll.

2012 áprilisában a Kyocera Mita társaság a Kyocera Document Solutions névre váltott, de természetesen ez a változás semmilyen módon nem befolyásolta termékeik minőségét. Éppen ellenkezőleg. A japán Kyocera nyomtatók vagy másolók a mai napig a világ legkiválóbbjai szűkebb körébe tartoznak, amiről számos nemzetközi díj is tanúskodik.

A Kyocera márka ügyfeleit és a környezetet igazán komolyan veszi

A precíz, legapróbb részletekig átgondolt japán Kyocera márkájú termékek rajongói rendszeres időközönként számíthatnak érdekes újításokra és ötletekre. Természetesen nem kivétel a nyomtató berendezések és szoftveres megoldások területe sem.

Mint már a fentiekben erre utaltunk, a Kyocera összes berendezése a környezetre való tekintettel készül. Annak idején a szakmai és laikus nyilvánosság figyelmét is lekötötte az ECOSYS nyomtatók technológiája, amely még napjainkban is jelentős módon csökkenti a hulladéktermelést. Az így jelölt nyomtatók egy amorf szilíciummal ellátott nyomtatóhenger szolgáltatásait veszik igénybe, amely más nyomtatóhengerekkel összehasonlítva lényegesen keményebb és tartósabb. Az ilyen henger élettartama sokkal hosszabb, és sokkal kevesebbszer igényel cserét.

Azonban maradjunk még egy kicsit a tonereknél, mivel az ECOSYS technológiával a Kyocera erőfeszítései a környezetre gyakorolt hatások kiküszöbölésére még koránt sem értek véget. Meg kell említenünk ugyancsak az energiatakarékos tonereket, amelyek 30 °C-kal alacsonyabb hőmérsékleten működnek, mint az általános termékek, aminek köszönhetően energiafogyasztásuk sokkal alacsonyabb.

Tipp: A KYOCERA tonerek minőségi nyomtatást kínálnak nagyon alacsony üzemelési költségekkel. Választhat az eredeti vagy utángyártott tonerek közül.