(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Brother – cég, amely évtizedek óta gyárt minőségi kellékanyagokat nyomtatókba

A Brother csoportot valószínűleg nem szükséges senkinek különösen bemutatni. A cég már több mint 60 éve az európai piacon van és berendezései minőségéről szinte naponta meggyőződhetünk otthon vagy munkahelyünkön is. Méghozzá függetlenül attól, hogy irodai technikáról vagy iparágak számára rendeltetett termékekről van szó.

 

Egy rövid betekintés a cég történelmébe

A Brother cég figyelemre méltó történelme 1908-ban kezdődött íródni. Ekkor még természetesen YASUI SEWING MACHINE CO név alatt volt ismert és varrógépek javításával, valamint alkatrészek gyártásával foglalkozott. A társaság alapítója Kanekichi Yasua halálát követően a vállalat vezetését fia vette át és a cég hamarosan kiterjesztette vállalkozását varrógépek és szalmakalapok gyártására is. A vállalatnál fokozatos átszervezés ment végbe, és külföldre való terjeszkedésükkel egy időben bővítették termékkínálatukat. Példának felhozhatjuk a mosógépeket, ventilátorokat, kötőgépeket vagy akár a 80 cmtérfogattal rendelkező Darling motorkerékpárokat.

A Brother társaság történelmében találunk több fontos mérföldkövet is, melyek közül néhányat megemlítünk a későbbiekben, de nem hagyhatjuk figyelmen kívül az 1958-as évet, amikor a cég Európa területén is alapított társaságot. Európai vállalkozása helyéül Írországot választotta, kicsit később pedig Franciaország, Németország és Hollandia is csatlakozott. 1962-ben a társaság új nevet kapott és elkezdte használni a BROTHER INDUSTRIES LTD jelenlegi megnevezést.

A Brother számláján több világelső szerep is található

tintasugaras nyomtatási technológia tökéletesítésével a múltban több cég is próbálkozott egyidejűleg, és a Brother céggel olyan neves márkák vetekedtek, mint a HP, Epson vagy Canon. Nem a mi dolgunk értékelni az akkori konkurenciaharcot, de az igaz, hogy az első nagysebességű tűs mátrixnyomtató örökre a Brother céghez kapcsolódik, aki a CDCC társaság által tervezett berendezést legyártotta és ezt követően 1971-től elkezdte gyártani és értékesíteni.

Ezzel azonban a Brother cég élenjárása nem ér véget. Éppen ellenkezőleg. A mátrixnyomtatókat követően szóhoz jutottak az elektromos írógépek, melyek sikert arattak világszerte és fontos lökést jelentettek a vállalat fejlődésében. Meg kell azonban említenünk a Brother lézernyomtatóhoz kapcsolódó 1987-es évet, majd mindenekelőtt az 1995-ös évet, amely a világ első multifunkciós lézerberendezésének jegyében telt. Ezt az elsőséget a Brother társaság két év elteltével megismételte, tehát az 1997-es évben, amikor is piacra dobta az első tintasugaras multifunkciós nyomtatót is.

A cég számára minden bizonnyal érdekes volt a 2002-es év is, amikor elkezdte a hatékony önálló Brother mobilnyomtatók értékesítését, vagy később a 2007-es év egy áttörő újdonsággal RFID címkenyomtató formájában.

Tipp: Rövid történelmi áttekintést hoztunk és a tintasugaras nyomtatás elvét is bemutattuk cikkünkben, hogy működik a tintasugaras nyomtató.

Brother ma

A Brother társaság jelenleg továbbra is folytatja az ipari varrógépek és más nagy szerszámgépek gyártását, de prioritás maradt a szkennerek vagy a már említett címkenyomtatók gyártása is. Természetesen ez messziről nem minden.

Tipp: A Brother, Dymo és Casio címkenyomtatók nagyszerű segítőtársak. Lássuk, hol is tudjuk használni őket.

A Brother portfóliójából származó berendezések bemutatásakor nem hagyhatjuk ki a nyomtatókat. Ugyanis ennek az elismert márkának a műhelyéből származó nyomtatók garanciát jelentenek a professzionális minőségű nyomtatásra, arra való tekintet nélkül, hogy milyen nyomtatási technológiát alkalmaznak. Klasszikus berendezések vagy multifunkciósak, megfelelnek a legszigorúbb feltételeknek és mindig készen állnak a szolgálatra akár magán- vagy vállalati feladatok teljesítésekor. Az Ön vagy munkavállalói munkáját emellett hatékonyabbá tudja tenni számos intelligens technológia, elég csak kiválasztani olyan nyomtató modellt, amely leginkább megfelel a valós igényeknek.

Térjünk azonban vissza még a nyomtatás minőségéhez. Ehhez ugyanis nagymértékben hozzájárultak az eredeti tonerek és tintapatronok. Az eredeti kellékanyagok minősége nem kétséges. Közvetlenül a nyomtatógyártótól származnak (esetünkben a Brother társaságtól) és nevezzük így, a „receptúrájuk“ a berendezés egyedi igényeihez igazodik. Tehát a nyomtatási minőség eredeti Brother tonerekkel vagy tintapatronokkal 100%-os volt a múltban, jelenben és remélhetőleg a jövőben is az marad. Ezen felül az eredeti tonertől vagy tintapatrontól mindig ugyanaz az oldalkapacitás várható el.

CDRmarket tanácsol:

Új nyomtató vásárlásán gondolkodik? Ezek a leggyakoribb hibák, melyeket elkövethet. Kerülje el.

Nyomtatója a toner vagy tintapatron végének közeledtét jelzi? Tanácsot adunk, hogy válasszon helyesen tonert vagy tintapatront.