(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Zsebnyomtatók utazáshoz – sláger, különösen a fiatalok körében

A zsebnyomtatók, vagy ha így jobban tetszik a hordozható nyomtatók között találunk olyan kisméretű berendezéseket, melyek kompromisszumok nélkül képesek kiváló minőségű címkék vagy pénztárgépes nyugták nyomtatására. Ezek a berendezések természetesen hasznosak, de a fiatalok számára nem érdekesek. A zsebnyomtatók sokkal vonzóbb alternatívái azok a berendezések, melyek fotók nyomtatását teszik lehetővé bármilyen helyszínen.

Többoldalú használat, kiváló képminőség

Minden zsebnyomtató közös vonása a mobilitás, amely a berendezés elektromos hálózat nélküli üzemelését biztosító akkumulátornak köszönhetően áll rendelkezésre. Ha ehhez hozzáadjuk a fotónyomtatás lehetőségét, kompakt méreteket, meglepő képminőséget és a sokoldalúbb felhasználást, mint a Polaroidnál, akkor nem csoda, hogy a zsebnyomtatók óriási népszerűségre tettek szert a fiatalok körében.

A legújabb trendek azonban azt mutatják, hogy a nyomtatott fényképek bűbájának az „idősebb“ évfolyamok sem tudnak ellenállni. Így egyre gyakrabban használják a zsebnyomtatókat családi vakációkról, illetve ünnepségekről vagy különböző társasági eseményekről készült képek nyomtatására. Szóval mi más van még a fent említett előnyökön kívül, amivel a zsebnyomtatók magukra vonták a fiatalok figyelmét?

TIPP: Jobban kedveli a nyomtatott fényképeket? Segítünk, hogy milyen nyomtatót válasszon fotónyomtatáshoz.

Kellemes méretek, könnyű kezelés

A zsebnyomtatók rendszerint kicsi, kompakt berendezések, melyek kényelmesen hordozhatók utazás alkalmával. Hogy ne csak a szavakra korlátozódjunk, bemutatjuk a közkedvelt HP Sprocket zsebnyomtató méreteit. Önök is elismerhetik, hogy a 116 x 75 x 23 mm méret igazán nem foglal sok helyet és a súlyával sem rosszabb a helyzet. Ez elhanyagolható 170 grammot képvisel.

A zsebnyomtatónál az a pompás, hogy egyszerű kezelést kínál. Mielőtt elkezdené használni a zsebnyomtatót, okostelefonjára egy mobilalkalmazást kell majd telepíteni. Aggodalomra azonban nincs ok, mivel ez nem bonyolult. Az alkalmazás természetesen elérhető az Android platform és más operációs rendszerek számára is. Az alkalmazás telepítését követően csatlakozhat Bluetooth-on keresztül zsebnyomtatójához. Na és most érkeztünk el a zsebnyomtatók fent említett sokoldalúságához.

Polaroid fényképezőgéppel ugyan várakozás nélkül megkapja az éppen elkészített fényképet, de ez lesz tulajdonképpen minden. A zsebnyomtatónál teljesen más a helyzet. Csatlakozhat a nyomtatóhoz táblagépről vagy akár több mobiltelefonról is. Az alkalmazás környezetében kiválaszthatja a berendezés galériájából azokat a képeket, melyeket szeretne fotóalbumában megőrizni vagy okostelefonja segítségével csatlakozhat a szociális hálózatokhoz és választhat fényképeket nyomtatásra a Facebook-ról vagy az Instagram-ról. Azonban nemcsak kész felvételeket tud nyomtatni. Családi ünnepség alkalmával készíthet fotót mobiltelefonja beépített kamerájával és pár percen belül kézben tarthatja a zsebnyomtatóval kinyomtatott fényképet. Nyomtatás előtt a fényképek természetesen szerkeszthetők.

Komplikációmentes képszerkesztés, gyors nyomtatás tinta nélkül

Ha nincs megelégedve az elkészített felvétellel, nem probléma. Az alkalmazás számos képszerkesztő eszközt kínál. Beállíthatja a színtelítettséget vagy a fénykép élességét, és nem szokatlanok az olyan szerkesztések sem, melyek az elkészített felvételeket régies hatású képeknek tüntetik fel. A fiatalok pedig értékelik a különböző clipart-ok, szövegek vagy akár képkeretek hozzáadásának lehetőségét.

A zsebnyomtatót érdekessé teszi az a tény is, hogy a nyomtatónak fotók nyomtatásához nincs szüksége tonerekre vagy tintapatronokra. A fényképeket egy speciális ZINK típusú fotópapírra nyomtatja, amely a zsebnyomtató fedele alatt található tálcába van elhelyezve.

A ZINK fotópapír a színes fényképek nyomtatásához szükséges minden színárnyalattal rendelkezik. A nyomtató, esetünkben HP Sprocket, ZINK termál nyomtatási technológia (a nyomtatási technológia a Zero Ink szavakból levezetett, ZINK tehát TINTA NÉLKÜL) segítségével felmelegíti a fotópapírt, amelyen ezt követően létrejön a színes fénykép. De ez ne tévessze meg. Ugyanis az egész folyamat nagyon gyors és a fotó kinyomtatásáig, miután a nyomtató ikonjára kattint, nem telik el több idő, mint 30 másodperc.

A zsebnyomtató tökéletes ajándék lehet

Ha nem tudja eldönteni mit is ajándékozzon gyerkőceinek, gondolkodjon el a zsebnyomtatón. A zsebnyomtatóban kiváló társra lelhetnek és Ön pedig kalandos expedícióik egyedi pillanatait megörökítő nyomtatott fényképeket kaphat jutalmul, melyeket akár otthonában vagy munkahelyén állíthat ki csodálatra.  

TIPP: Tudja, hogyan válasszon fotópapírt a nyomtatóba, hogy a kép minősége megfelelő legyen?