(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Ismerje meg, hogyan lehet megkülönböztetni az eredeti nyomtatópatronokat a hamisaktól

A hamisított nyomtatókazetták komoly kockázatot és veszélyt jelentenek a nyomtatók számára. Az eredeti tonerekkel ellentétben károsíthatják a nyomtató hardverét és a munkafolyamatok kellemetlen késését okozhatják. Ezért ha új tonert vagy nyomtatópatront használ a nyomtatóba, mindig győződjön meg arról, hogy nem hamisítványról van szó. Cikkünkben eláruljuk, hogy lehet ezt felismerni.

Milyenek a hamisított tonerek és nyomtatópatronok

A hamisítványok és az újratöltött patronok vagy tonerek egyértelműen nem jelentik ugyanazt. Az utángyártott tonereket és tintapatronokat ugyanis kiürítik, majd az újratöltött patronokat és tonereket saját márkanevük alatt kínálják, míg a hamisított nyomtatópatronok és tonerek alacsony minőségű utánzatok eredeti dobozokban.

Ezeket az alacsony minőségű patronokat úgy gyártják, hogy eredeti legyen a kinézetük, és a felhasználó megtévesztésére illegálisan kínálják eladásra márkanevek alatt. Szerencsére bizonyos jelek alapján felismerhetők, így széles ívben elkerülheti őket.

Eredeti nyomtatókazetták vs. hamis tonerek

Lehet, hogy első pillantásra nem úgy tűnik, de az eredeti nyomtatókazetták vásárlásának előnyei messzemenően felülmúlják a hamisított termékek vásárlásából eredő látszólagos megtakarításokat. Az eredeti nyomtatókazetta ugyanis sokkal kiválóbb minőséggel tűnik ki. Ezenfelül az egész élettartama alatt megbízható teljesítményt nyújt.

A hamisított nyomtatókazetták hátrányai főleg abban rejlenek, hogy az eredetivel összehasonlítva egyértelműen nem produkálnak ugyanolyan mennyiségű nyomtatványt. Ezen felül minőségük lényegesen gyengébb. Ami viszont a legrosszabb, hogy az ismételt nyomtatási kísérletek során nemcsak az időt, de a papírt is pazarolja.

A hamisítványok nagyon hasonlítanak az eredetiekre

Ez nem mindig könnyű feladat. A hamis nyomtatókazetták gyártói odafigyelnek arra, hogy termékeiket az eredetiekhez nagyon hasonlóan dolgozzák fel, így ezeket felismerni gyakran nagyon nehéz. Potosan ez az oka, hogy legfontosabbnak tartjuk a nyomtatópatronok vásárlását kizárólag hiteles forrásokból.

A legkiemelkedőbb különbség a minőségben látható, amely a hamisított kazettáknál egyértelműen nem felel meg az eredeti gyártott termék magas követelményeinek. Ugyanis az eredeti tintapatronok és tonerek gyártói jelentős összegeket fektetnek a nyomtatás és a képfeldolgozás kutatásába és fejlesztésébe. Az eredeti patronokat gondosan ellenőrzött körülmények között gyártják, ahol még a legfinomabb porszemcsék sem lehetnek jelen, hasonlóan, mint a chipek gyártásánál.

Hogy különböztessük meg az eredetit a hamisítványtól

Például az eredeti HP tonerek egyedi pecsétkóddal és néhány biztonsági elemmel vannak ellátva, hasonlóan a bankjegyekhez. Lehet például a csomagoláson és a kazettán biztonsági holografikus címke logóval. Ennek köszönhetően könnyen felfedezheti az esetleges hamisítványokat. A toner eredetisége online is ellenőrizhető a HP gyártó weboldalán a sorozatszám segítségével, amely a címkén található.

A megvásárolt tonerek eredetiségét az okostelefon QR-kód olvasója segítségével is ellenőrizheti. Elég csak beolvasni a pecsétkódot és a megerősítő oldal megjelenítését követően biztos lehet benne, hogy minden rendben van. Ellenkező esetben egy hamis tonerre bukkant.

Miért érdemes az eredeti tonert vagy tintapatront választani

  • A hamisított tintapatronok kapacitása sokkal alacsonyabb, mint az eredeti HP nyomtatófestékeké. Ez azt jelenti, hogy lényegesen kevesebbet nyomtatnak, és emellett még a nyomtatót is károsítják.
  • Ha a hamis tintapatron vagy toner megrongálja a nyomtatót, akkor elveszítheti a jótállás érvényességét is. Ilyen módon az eredetileg olcsó tintapatronok végeredményben sokkal drágábbak lehetnek.
  • Ha eredeti tintapatront vagy tonert választ elkerülheti a jelentősen alacsony nyomtatási minőséget, az ismétlődő nyomtatási kísérleteket a hibás nyomatok miatt, a nyomtató gyors kopását, vagy akár a nyomtató meghibásodását.
  • Az eredeti patronokkal vagy tonerekkel nyomtatott dokumentumok élettartama sokkal hosszabb, összehasonlítva a hamisított tonerekkel és patronokkal.
  • Az eredeti tonerek és patronok kevesebb hulladékot eredményeznek az ingyenes és egyszerű újrahasznosításnak köszönhetően. Ezzel szemben a hamisított patronok és tonerek károsíthatják a környezetet.