(Hé - Pé: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.hu

Gyakorlati tanácsok toner és tintafogyasztás csökkentéséhez

Nyomtatási költségek csökkentése érdekében tett igyekezetünk mellett már nem kell rázogatnia a majdnem csak üres tonert vagy tintapatronokat, hogy kifacsarja belőlük az utolsó maradékot is. Tippjeinkkel spórolhat egyszerűbben és elsősorban sokkal hatásosabban. Nézze meg, hogyan lehet csökkenteni a toner és tintafogyasztást.

Kezdje a nyomtatási minőség beállításával

A normál nyomtatási mód általában a leggyakrabban használt, mivel kompromisszumot jelent nemcsak a sebesség és a nyomtatás minőségét illetően, hanem a tinta vagy festékfogyasztás szempontjából is. Ha azonban többet szeretne spórolni, akkor a lehetőségeknek megfelelően kezdje gyakrabban alkalmazni az alacsonyabb nyomtatási minőséget.

A leggyorsabb piszkozati nyomtatásnak ugyan lehetnek korlátai kisebb karakterek vagy excel táblázatok olvashatósága miatt, de lényegesen kevesebb töltetet fogyaszt. Ráadásul munkadokumentumok vázlatai kevésbé igényes nyomtatási kritériumokat is elviselnek, ezért a normál vagy legmagasabb minőségű üzemmódot korlátozza csak fényképek vagy igazán nagy jelentőséggel bíró dokumentumok nyomtatására.

A toner fogyasztás csökkentéséhez a betűtípus módosítása is hozzájárul

Mindennapi gyakorlatból bizonyára jól tudja, hogy aprócska változás is gyakran hozhat nagyszerű eredményeket. Így van ez a betűtípusok módosításakor is. Akár tintapatronokat vagy festékkazettát használ, ilyen látszólag jelentéktelen részletekkel, mint a betűtípus változtatása, csökkentheti nyomtatási költségeit. Ugyanis nem minden betűtípus fogyaszt, ugyanolyan méret megtartása mellet, egyforma mennyiségű tintát vagy festéket.

Összehasonlítva a leggyakrabban használt betűtípusokat, legjobb eredményeket a Garamond és Century Gothic karakterek érték el, amelyeknél legkisebb a nyomtatott betűk felülete. Összehasonlítható méretben ezeknél a leggazdaságosabb fontoknál megközelítőleg 3,40% volt az oldal lefedettsége. Egyéb gyakran használt fontok teli részei nagyobb vagy kevesebbé jelentős eltéréseket mutattak lefedettségben. Például a Verdana elérte a 4,55%, az Arial 4,98% és a Tahoma 5,20% lefedettséget.

A nyomtatási költségek csökkentéséhez használható az Ecofont projekt is, amely a nyomtatási spórolás keretén belül a hagyományos betűkbe fehér lyukakat helyez el, a jó olvashatóság megőrzése mellet. Az Ecofont ingyenesen letölthető, és a megtakarítás állítólag akár 20%-ot is elérhet.

Hívjon segítségül illesztőprogramokat

Ha körülnéz megfelelő illesztőprogramok terén, melyek hatékonyan segíthetnek a töltet fogyasztás csökkentésében, akkor már nyert. Ezen illesztőprogramok telepítésével jelentősen korlátozhatja a tinta vagy toner fogyasztást és olyan gazdaságossági szintet érhet el, amely felülmúlja a nyomtató gyártója által megadott paramétereket.

Példa ilyen illesztőprogramra az Easy Eco Driver, amely könnyen kezelhető és különböző szöveg és képszerkesztési módosításokat tesz lehetővé. A nyomtatási fájlban változtathatja a betűtípust, eltávolíthat szövegeket, képeket, stb. Az illesztőprogram előnye, hogy a gyakran használt beállításokat mentheti a kedvencek közé.

Tintasugaras nyomtatók esetében nagyszerű választás az InkSaver, amely ellenőrzi a nyomtató által használt tinta mennyiségét, és emellett optimalizálja a nyomtató adatait. A nyomtató így kevesebb tintát fogyaszt még a legmagasabb felbontásban is. Ez a megtakarítási módszer azonban először befektetést igényel, ugyanis 30 napos ingyenes próbaverzió használatát követően meg kell vásárolnia a licencet.

Az eredeti az eredeti, de...

A nyomtatás gazdasági hatékonysága a szempont, amely nem egy felhasználó szemében elsőrendű. Természetesen választhat eredeti patronokat, melyek garantálják a nyomtatás kiváló minőségét. Sajnos hátrányuk a magasabb ár. Kompatibilis nyomtatópatronok lehetnek válaszul az olcsóbb nyomtatás igényére, hozzá kell fűzni, hogy biztosan nem a nyomtatás minőségének rovására. A kompatibilis patronok és tonerek minősége általában magas szintű, emellett az áruk többszörösen is alacsonyabb lehet.

Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk

Hisszük, hogy gyakorlati tanácsaink segítenek Önnek nyomtatási költségei csökkentésében. Ha azonban bármilyen kérdése van tonerekkel vagy tintapatronokkal kapcsolatban, ne várjon és vegye fel velünk a kapcsolatot. Itt vagyunk az Ön számára és örömmel nyújtunk tanácsot.